Wishlist
Hosh & 1979 ft. Jalja
Hosh & 1979 ft. Jalja
Midnight (The Hanging Tree)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Световни звезди с послания към феновете заради пандемията от COVID-19

Световни звезди с послания към феновете заради пандемията от COVID-19

17 Март 2020
Световни звезди с послания към феновете заради пандемията от COVID-19

Докато коронавирусът се разпространява по света и налага социално или по-точно физическо дистанциране между хората, социалните мрежи са мястото, където се пренася общуването. В САЩ са потвърдени стотици случаи на заразяване и много знаменитости използват именно интернет пространството, за да споделят мислите си по въпроса и често - за да призоват феновете си да приемат сериозно ситуацията. Екипът на The Voice също те призовава да си останеш вкъщи.

Taylor Swift беше сред първите, които изразиха мнението си. Певицата качи послание в Instagram Stories. В него тя казва, че следи последователите си в социалните мрежи и вижда, че много социални събирания продължават. "Много ви обичам, хора, и трябва да ви кажа, че съм притеснена, защото нещата не се взимат достатъчно сериозно. Виждам, че все още се случват много срещи и партита.  Това е време за отмяна на плановете, дори да се изолираш колкото можеш, и да не си мислиш, че само защото не се чувстваш болен, не е възможно да заразиш някой възрастен човек или друг уязвим за вируса. Наистина времето е страшно, но в момента трябва да направим социални жертви”, се казва в съобщението на звездата.

В дните след обявяването на извънредно положение в САЩ, в социалните мрежи имаше много снимки на тълпи в барове, зали и по улиците на американските градове. Това предизвика гневната реакция и на Ariana Grande. Поп звездата също публикува съобщение, в което призовава тези, които не са взели мерки за предпазване от зараза, да го направят незабавно. Тя изтъкна, че дори и да пренебрегват риска за себе си, може да предадат вируса на хората от високорисковите групи, а именно възрастните и болните, ако не променят отношението и поведението си. "Продължавам чувам от изненадващ брой хора изказвания като “това не е толкова сериозно/ще се оправим”... “трябва да продължим с живота си въпреки всичко”, и направо побеснявам. Разбирам, ако това е било мнението ви преди няколко седмици. Но моля ви, прочетете какво се случва. Моля ви, не си затваряйте очите. Изключително опасно и егоистично е да приемате ситуацията толкова лековато. Настройката “ние ще сме добре, защото сме млади” поставя много хора, които не са млади и/или здрави в голяма опасност. Звучите глупаво и привилигировано, а трябва да започнете да мислите и за другите. И то веднага”, написа Grande в Twitter. А малко след това добави “хип-хоп тренировката ви по йога може да почака, повярвайте ми”. 

Lady Gaga също се включи, като каза, че много би се радвала да прекара време с родителите и бабите и дядовците си, особено в настоящата тревожна ситуация, но в същото време именно тя е причината, поради която няма да ги посети в скоро време. Певицата публикува снимка в Instagram снимка, на която позира заедно с кучетата си. Към нея тя написа няколко думи по темата за коронавируса. "За никого не е лесно в момента, но най-милото/най-здравословното, което можем да направим, е да се поставим под карантина и да не се събираме с хора над 65 години и изобщо на големи групи. Иска ми се да можех да видя родителите си и бабите и дядовците си, но точно сега е много по-безопасно да не го правя, за да не ги разболея, в случай, че съм носител”, пише Gaga. И завършва с оптимизъм “Обичам ви, ще оцелеем. Повярвайте ми, говорих с Бог - тя каза, че ще сме добре”. 

Още много звезди качиха послания към феновете си или просто споделиха как се чувстват. Сред тях са Justin Bieber, Diplo, Alicia Keys, John Legend, Lil Nas X, Doja Cat, Mark Ronson, Katy Perry, Miley Cyrus и Ellen DeGeneres

#ОстаниВкъщи - гледай и слушай The Voice.

към заради феновете covid-19 пандемията звезди световни послания
Сподели
Свързани новини