Wishlist
Playmen ft. Klavdia
Playmen ft. Klavdia
Movin' Too Fast
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19

Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19

19 Април 2020
Стотици звезди пяха онлайн за борците срещу COVID-19

Стотици музикални звезди се включиха в онлайн концерт, в знак на почит към работата на медицинските работници в борбата им с COVID-19.

Billie Elish, Celine Dion и Paul McCartney бяха сред изпълнителите, които участваха в събитието, наречено "Един Свят: Заедно вкъщи".

Водещ на виртуалното шоу беше Lady Gaga която изпя кавър на "Smile" на Чарли Чаплин. Тя нарече концерта "любовно писмо до света".

Легендите The Rolling Stones пяха от четири различни локации. Настанени удобно в домовете си, звездите приканиха хората да спазват предписанията за физическа дистанция и носене на предпазни средства.

Организатори на концерта са Световната здравна организация и движението Global Citizen. По време на осемчасовия маратон продължаваха да се събират средства за борбата с коронавируса, но беше подчертано, че основната идея на инициативата е да забавлява и да покаже солидарност с медиците. 

Предаването, което е най-голямото подобно събитие досега по време на пандемията, имаше за цел и да насърчи филантропи и компании да дадат своя принос към фонда за солидарност на СЗО. Организаторите съобщиха, че корпоративни и други спонсори вече са предоставили около 150 милиона долара.



срещу covid-19 звезди онлайн стотици пяха борците
Сподели
Свързани новини