Wishlist
Jawsh 685 x Jason Derulo
Jawsh 685 x Jason Derulo
Savage Love (Laxed - Siren Beat)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Българи откриха молекула срещу COVID-19

Българи откриха молекула срещу COVID-19

18 Март 2020
Българи откриха молекула срещу COVID-19

Българската стартъп компания Micar21 обяви, че е открила нова лекарствена микромолекула, която може да помогне в борбата с коронавируса. Това би могло да подпомогне създаването на лекарство, което не само да се използва превантивно и да лекува симптомите на COVID-19, но и да блокира самия вирус.

Резултати от едни от най-уважаваните лаборатории в Европа и САЩ - Eurofins и ThermoFisher Scientific потвърдиха откритието на българите. 

"В ситуацията с разпространението на коронавируса беше заявено, че изискванията за нови лекарства сега са по-ниски, което означава че процесът на развитието може да бъде забързан. До една година бихме могли да достигнем втора фаза на клиничните проучвания" - заяви Димитър Димитров, изпълнителен директор на Micar Innovation.

Според резултатите от проведените изследвания, молекулата може да служи за базисна съставка на лекарство, което ще бъде много по ниско-токсично от подобни на него лекарства, разработени до момента. Ще бъде базирано на протеините CCR5 и CCR7, които се използват в лечението на СПИН и ревматоидни заболявания.


срещу covid-19 българи откриха молекула
Сподели
Свързани новини