Wishlist
Calvin Harris & Rag'n'Bone Man
Calvin Harris & Rag'n'Bone Man
Lovers In a Past Life
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Shakira отрича обвиненията в укриване на данъци

Shakira отрича обвиненията в укриване на данъци

23 Септември 2022
Shakira отрича обвиненията в укриване на данъци

Shakira отговори на обвиненията в укриване на данъци, повдигнати срещу нея от испанското правителство.

Властите искат осем години затвор за певицата по обвиненията, че е използвала масово фиктивни компании, за да прикрие доходите си между 2012 и 2014 г. Сега - в първия си отговор, откакто твърденията станаха публични – Shakira заяви, че е невинна и смята обвиненията за „измислени“.

В корица за Elle, публикувана вчера поп звездата каза, че е платила всичко, което правителството твърди, че дължи, разкривайки, че „от днес не им дължа нищо“.

По-късно Shakira заяви, че обвиненията – които тя смята за „неверни“ и „без доказателства“ – са опит на испанското правителство да „принуди споразумения за уреждане“ чрез „непристойна кампания в пресата“ и „заплахата от увреждане на репутацията“. Певицата също така описа подобни твърдения като нещо обичайно сред данъчните власти в страната ѝ, като каза, че „това е просто техен стил“.

През юли тази година Shakira отхвърли сделката за споразумение, предложена от прокурорите, вместо това избра да отнесе делото до съда.

В миналото подобни обвинения бяха повдигнати срещу известните футболисти Cristiano Ronaldo и Neymar, наред с други знаменитости.

На друго място в интервюто за Elle певицата засегна скорошната си раздяла с футболиста Gerard Piqué, с когото се разведе през юли тази година. Тя също разкри, че ще пусне нов албум скоро.

Предстоящият албум ще отбележи първия албум на Shakira след El Dorado, който беше издаден през 2017 г. и включваше синглите „Chantaje“ и „Me Enamoré“, наред с други. През април тази година тя пусна парчето „Te Felicito“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shakira (@shakira)

Сподели
Свързани новини