Wishlist
Ella Henderson ft. Rudimental
Ella Henderson ft. Rudimental
Alibi
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Shakira е обвинена в укриване на данъци за втори път

Shakira е обвинена в укриване на данъци за втори път

27 Септември 2023
Shakira е обвинена в укриване на данъци за втори път

Shakira беше обвинена в укриване на данъци в Испания за втори път.

Прокуратурата в Барселона заяви, че Shakira не е платила 6,7 милиона евро данък върху доходите си през 2018 г. Твърди се, че певицата е избегнала плащането на данъци, използвайки офшорна компания.

Според изявлението на прокуратурата Shakira е била уведомена за обвиненията от Маями, където наскоро се премести след развода си с футболиста Жерар Пике.

Тя категорично отрече всички обвинения. През юли, когато започна разследването, нейните представители твърдяха, че тя „винаги е съдействала и е спазвала закона, демонстрирайки безупречно поведение като физическо лице и данъкоплатец и вярно следвайки съветите на PriceWaterhouse Coopers, престижна и световно призната данъчна фирма."

Певицата беше обвинена за първи път в данъчни измами през юли 2021 г., след като прокурорите в Барселона твърдяха, че е трябвало да плаща данъци, тъй като е живяла в Испания повече от половината година между 2012 и 2014 г. Тя трябва да бъде изправена пред съда в Барселона за тези обвинения за данъчни измами през ноември.

Сега прокурорите твърдят, че тя дължи 14,5 милиона евро данъци. Ако бъде призната за виновна, тя е изправена пред затвор до осем години, както и голяма глоба.

shakira
Сподели
Свързани новини