Wishlist
Начало / Новини / Shakira може да получи до осем години зад решетките

Shakira може да получи до осем години зад решетките

31 Юли 2022
Shakira може да получи до осем години зад решетките

Shakira може да получи до осем години зад решетките за предполагаема данъчна измама спрямо Испания въз основа на нови документи от испанската прокуратура. 

Колумбийската изпълнителка е обвинена, че не е платила 14,5 милиона евро данъци върху доходи, получени между 2012 г. и 2014 г., според Reuters. Докато Shakira твърди, че не е живяла в Испания през това време, прокурорът твърди, че тя е била местна жителка, дори е купила дом в Барселона с партньора си през май 2012 г. Според нейните представители Shakira е платила дължимата сума на Испанската данъчна агенция — 17,2 милиона евро — и няма висящи данъчни задължения.

Първоначално Shakira беше обвинена през 2018 г., но сега може да влезе в затвора и да получи солидна глоба. В петък (29 юли) документи разкриха, че прокурорът иска години затвор за певицата, както и глоба от над 23,5 милиона долара, ако тя бъде призната за виновна по време на съдебен процес . Дата не е определена.

Възможният затвор идва дни след като 45-годишната певица отхвърли споразумение за признаване на вина, предложено от прокурорите за уреждане на случая, и вместо това избра да отиде на съд. В изявление на PR компанията на Shakira Llorente y Cuenca, певицата „се доверява на своята невинност и избира да остави въпроса в ръцете на закона“.

години може получи shakira зад осем решетките
Сподели
Свързани новини