Wishlist
Начало / Новини / Две българки във финала на Евровизия 2023 тази вечер

Две българки във финала на Евровизия 2023 тази вечер

Големият финал на конкурса ще бъде гледан от над 160 милиона зрители от цял свят

13 Май 2023
Две българки във финала на Евровизия 2023 тази вечер

Две българки ще пеят за победа във финала на Евровизия 2023 тази вечер. Танита Янкова и Бланка ще представят Чехия и Полша с песните “My Sister’s Crown” и “Solo” пред над 160 милиона души в най-престижния музикален конкурс в света. The Voice ще проследи най-престижното музикално събитие на Стария континент и ще публикуваме информация за победителя веднага след края на шоуто. Следете сайта ни, както и нашите Facebook и Instagram профили. Присъединете се и към Viber канала ни.

26 държави ще се борят за победа. Те ще излязат в следната последователност - Австрия, Португалия, Швейцария, Полша, Сърбия, Франция, Кипър, Испания, Швеция, Албания, Италия, Естония, Финландия, Чехия, Австралия, Белгия, Армения, Молдова, Украйна, Норвегия, Германия, Литва, Израел, Словения, Хърватия и Великобритания.


 

Големият финал на Евровизия 2023 ще бъде излъчен и на живо в официалния YouTube канал на конкурса:

Тази година Евровизия 2023 ще се проведе в Ливърпул, Великобритания oт името на Украйна. Това решение бе взето от Европейския съвет за радио и телевизия поради продължаващите военни действия на територията на Украйна, която спечели конкурса през 2022 година. България не излъчи представител на Евровизия 2023, но остава с надеждите за добро представяне с българките, които ще пеят за Чехия и Полша. 

Българските и международните фенове на Евровизия ще могат да проследят българското участие на живо на Sofia Eurovision Party 2023, което ще се проведе тази вечер в The Steps на ул. Братя Миладинови №12. В програмата на събитието е включен и специален концерт с български и украински артисти, сред които българският представител на Евровизия 2020 и 2021 - Виктория. 

евровизия финал евровизия 2023 eurovision 2023 united by music
Сподели
Свързани новини