Wishlist
Martin Garrix & Dua Lipa
Martin Garrix & Dua Lipa
Scared To Be Lonely
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / "Tears Getting Sober" е хит на десетилетието в Eurovision Top10 of The Decade by The Voice

"Tears Getting Sober" е хит на десетилетието в Eurovision Top10 of The Decade by The Voice

25 Май 2020
"Tears Getting Sober" е хит на десетилетието в Eurovision Top10 of The Decade by The Voice

Радио и телевизия The Voice се присъединиха към "Седмица на Евровизия" със специална музикална селекция, подредена от теб. В продължение на две седмици гласувахте на thevoice.bg за любимия си хит в Eurovision Top10 of The Decade by The Voice. Цялата подредба може да видиш тук. 

Предложенията в класацията съдържаха тримата финалисти от всяка година през последното десетилетие, които са спечелили най-престижния песенен конкурс на Стария континент, както и финалистите заели второ и трето място. Добавени бяха и тримата потенциални победители от Евровизия 2020, която бе отложена заради пандемията, и са на база букмейкърските предположения, достъпни от сайта https://eurovisionworld.com/odds/eurovision.

Хит №1 на десетилетието, определихте след оспорвано гласуване и с много малка разлика. С 11,19% от гласовете победител е Victoria с "Tears Getting Sober". Песента трябваше да представи България на Евровизия тази година, но заради пандемията конкурсът бе отменен. Victoria ще представя страната ни следващата година, а коя ще е песента - предстои да разберем.


Втората позиция в Eurovision Top10 of The Decade by The Voice е отново за български представител. Хитът "Beautiful Mess" от Кристиан Костов срещна подкрепа на 10,63% от феновете. През 2017-та година той класира България на второто място на Евровизия.


Трето място е за шведския представител, който донесе победата на Швеция на Евровизия 2012. Това е Loreen с "Euphoria", която събра 6,38% от гласовете. Четвърта позиция е за гръцката поп дива Eleni Foureira, която представи Кипър на Евровизия 2018 година и остана втора. Песента ѝ "Fuego" събра 6,12%.


В средата на класацията под номер 5 е италианецът Mahmood със "Soldi" и 4,45% от гласовете. Той представи Италия на Евровизия 2019 и донесе на страната си 2-ра позиция. Шестото място е за представителя на Нидерландия оново от Евровизия 2019 Duncan Laurence и хитът "Arcade" (4,42%). Тази песен донесе победа на Нидерландия преди година.

Седма позиция отредихте за поредния представител на Швеция. Той е Måns Zelmerlöw и "Heroes", събрал 4,25%. Måns представи страна си на Евровизия 2015 и спечели. На осмо място откриваме представителят на Германия от Евровизия 2010 Lena със "Satellite" и 3,86%. Песента ѝ донесе и победата на Германия през същата година на най-престижния песенен конкурс на Стария континент.

Под номер 9 e Dami Im и хитът "Sound of Silence" с 3,77% от гласовете. Проектът идва от Австралия и представя страната на Евровизия 2016 като грабва 2-рата позиция. В края на класацията, под номер 10, е победителят от Евровизия 2018. Това е изралският представител Netta с "Toy" - 3,71% подкрепа от феновете.


Класацията на The Voice - Eurovision TOP10 of The Decade by The Voice е в подкрепа на кампанията на БНТ "Седмицата на Евровизия".

the voice хит tears getting sober десетилетието eurovision top10 decade
Сподели
Свързани новини