Wishlist
Начало / Новини / "Tears Getting Sober" – песента, с която Виктория ще представи България на Евровизия 2020 (ВИДЕО)

"Tears Getting Sober" – песента, с която Виктория ще представи България на Евровизия 2020 (ВИДЕО)

07 Март 2020
"Tears Getting Sober" – песента, с която Виктория ще представи България на Евровизия 2020 (ВИДЕО)

Българската песен на Евровизия 2020 „Tears Getting Sober” беше представена официално. Композицията, която Виктория ще изпълни в Ротердам, е достъпна в дигиталните канали на конкурса, както и в ефира на радио и телевизия The Voice.

Официалното видеото на „Tears Getting Sober”


Музиката и текстът на „Tears Getting Sober” са дело на самата Виктория в сътрудничество с един от успешните композитори и текстописци на Евровизия от Symphonix International - Борислав Миланов. В проекта участие имат още Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската компания Ligna Studios. 

От края на март българският представител на Евровизия започва своето промоционално турне в Европа. Виктория ще пее в Лондон на 29 март, в Амстердам на 4 април и в Мадрид на 11 април. Младата изпълнителка ще се срещне и с българите зад граница в тези градове, като на 27 март ще бъде част от концерта на Б.Т.Р. в британската столица. 

Евровизия 2020 ще се проведе в Ротердам. Двата полуфинала и големият финал на шоуто ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май, а българите в цяла Европа и Австралия ще могат да подкрепят Виктория гледайки месните телевизии в страната, в която живеят.

Българското участие на Евровизия 2020 се реализира като публично-частно партньорство, като за първи път в участието на България в Евровизия се включва и генерален спонсор.

видео 2020 евровизия българия виктория представи песента tears getting sober която
Сподели
Свързани новини