Wishlist
Начало / Новини / "Growing Up is Getting Old" на Victoria ще представи България на Евровизия 2021

"Growing Up is Getting Old" на Victoria ще представи България на Евровизия 2021

10 Март 2021
"Growing Up is Getting Old" на Victoria ще представи България на Евровизия 2021

Вече е ясно коя песен ще представи България на Евровизия 2021. Това е "Growing Up is Getting Old" на Victoria. Преди няколко седмица изпълнителката издаде мини-албум "a little dramatic" с потенциални хитове за най-престижния песенен конкурс. В избора на песента се включиха представители на музикалните медии, както и фенове. А днес по време на специален концерт на Виктория, излъчен по БНТ, стана ясно и коя песен ще бъде изпълнена на живо в Ротердам.


“Growing Up is Getting Old” е част от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”. По време на концерта по БНТ 1 певицата заяви, че изборът е представлявал значително предизвикателство за нея и екипа: Отговорността е изключително голяма, но се радвам, че продуцентите на проекта от Българска национална телевизия, Лигна Груп и моя екип се обединихме около композицията, която има най-силно послание и можем да разкажем визуално по най-атрактивния начин. Ще изпълня песента с цялото си сърце и душа, за да накарам всички българи да се гордеят."


Българската песен за Евровизия 2021 носи посланието за връщане към корените и мястото, където всеки се чувства най-сигурен и щастлив. Такава е и историята в музикалното видео на “Growing Up is Getting Old”, където Виктория се завръща у дома след огромно разочарование. Там тя се среща със своето „малко аз“, което ѝ припомня кои са важните неща в живота. В ролята на “малката Вики” влиза младата актриса Катерина Липовска, по-известна от филма "Кръвта на пеликана".

От екипа на певицата споделят, че “Growing Up is Getting Old” е песента, която се е харесала най-много на международните журита, в които участие взеха музикални редактори, изпълнители, телевизионни и музикални продуценти от европейски държави. Песента се отличи и като един от фаворитите сред 6-те предложения на Виктория в платформата bulgaria2021.com, където хиляди музикални фенове от цял свят споделяха обратната си връзка за “Imaginary Friend”, “Growing Up is Getting Old”, “Dive into Unknown”, “Phantom Pain”, “The Funeral Song” и “Ugly Cry”.  

Концертът на Виктория на 10-и март събра на една сцена едни от най-популярните артисти в България. Своята подкрепа изказаха Азис, DARA, Магърдич Халвдажиян, Васил Василев – Зуека, Герасим Георгиев – Геро, Люси Дяковска, Иван и Андрей, Графа, Михаела Филева, Venci Venc’ и Алекс Раева, които призоваха за обединение около каузата Евровизия България, която представя талантите на страната ни пред света.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.


евровизия българия 2021 представи growing getting old victoria
Сподели
Свързани новини