Wishlist
Начало / Новини / Roxen ще представя Румъния на Евровизия 2020

Roxen ще представя Румъния на Евровизия 2020

12 Февруари 2020
Roxen ще представя Румъния на Евровизия 2020

Румънската изпълнителка Roxen ще представи съседна Румъния на Евровизия 2020 в Ротердам. Тя е позната в българския ефир благодарение на радио и телевизия The Voice, които първи завъртяха летния ѝ хит "You Don't Love Me" със Sickotoy. Парчето слушахме хиляди пъти през втората половина на 2019-та година, което му отреди 36 място в годишния Top119 на радиото и 50-то място в годишния Top100 на The Voice TV.


Селекцията в Румъния през 2020-та година бе с вътрешен избор, което е нетипично за съседите ни, но вероятната причина е невъзможността на страна да се класира на финал през последните години. Roxen е млад изпълнител, но "You Don't Love Me" я изстреля по върховете на класациите, не само у нас, но и в родната ѝ страна. Вторият ѝ сингъл е със заглавие "Ce-ti Canta Dragostea" и в Румъния направи по-голям успех от дуета със Sickotoy.


Какъв проект ще избере Roxen, за да представи държавата си предстои да разберем скоро. Двата полуфинала и големия финал на Евровизия 2020 са на 12, 14 и 16 май. Тогава ще стане ясно кой ще е победителят. България тази година също ще вземе участие. Стискаме палци на нашия представител Victoria.


представя 2020 евровизия roxen румъния
Сподели
Свързани новини