Wishlist
Sophie Ellis-Bextor
Sophie Ellis-Bextor
Murder On The Dancefloor (PNAU Remix)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Виктория ще представи България на Евровизия 2021

Виктория ще представи България на Евровизия 2021

21 Март 2020
Виктория ще представи България на Евровизия 2021

Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което ще се проведе през 2021 година. Тя трябваше да представи страната ни на Евровизия 2020 в Ротердам с песента “Tears Getting Sober”, но музикалната надпревара беше изместена за 2021 година заради пандемията от коронавирус в Европа.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков беше категоричен, че Виктория заслужава втори шанс на Евровизия: “Международните реакции от избора на Виктория и на българската песен доказват, че тя има място на тази сцена. Надявам се да продължим партньорството си и да представим България през 2021 година”.

Виктория не скри емоциите си: “Много съм горда, че ще мога да престава България през 2021 година. Решението за отмяна на Евровизия беше огромен шок за мен и екипа ми, защото работихме много усилено по създаването на “Tears Getting Sober” и по моята подготовка за конкурса, който трябваше да се преведе този май в Ротердам. Сега ще имам възможност да се подготвя още по-добре и през 2021 година да накарам България да се гордее с мен. Решението обаче е логично и разбираемо на фона на случващото се по света. Сега просто не е времето за това. Смятам, за да изпълним всички плановете си за бъдещето и страхотните си проекти в професионален и личен план, първо трябва да останем живи и здрави.”

Българското участие на Евровизия 2021 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и частна компания. Геновева Христова, изпълнителен продуцент от страна компанията заяви: “Вярваме, че нашето партньорство за Евровизия 2020 с Националната телевизия, с подкрепата нa генерален спонсор, през изминалите 5 месеца беше изключително успешно и резултатите са на лице. Реакциите за “Tears Getting Sober” го доказват. Започваме подготовката за 2021 година още от сега. Научихме много през изминалите месеци и започваме кампанията си за следващото издание на Евровизия още по-целенасочени. Въпреки разбираемото разочарование, здравето на всички е на първо място. За всичко останало има време и място.”

Българската песен “Tears Getting Sober” беше един от фаворитите за победата на Евровизия 2020 преди конкурсът да бъде отменен. Композицията предизвика огромен интерес сред международните журналисти и феновете на музиката по света и превърна Виктория е един от най-обсъжданите български артисти. Организаторите на конкурса от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха на 20 март, че участниците в конкурса през 2021 година ще трябва да се явят с нови песни. Това означава, че според правилата на конкурса “Tears Getting Sober” не може да бъде българската песен на Евровизия 2021.

Музикалното видео на “Tears Getting Sober”:




На 18 март организаторите на Евровизия от Европейския съюз за радио и телевизия обявиха, че 65-тото издание на музикалната надпревара ще бъде изместено за 2021 година. Причината за крайното решение е разпространението на COVID-19 в Европа и предизвикателствата пред организаторите, които правят невъзможно реализирането на най-мащабното телевизионно шоу в света.  Конкурсът Евровизия събира пред екрана над 200 милиона зрители от цял свят, а за тазгодишното издание бяха продадени на 80 хиляди билета. По-рано бяха отменени редица големи събития в Европа и света като стартове от Формула 1 и Европейското първенство по футбол.

На 28 март Виктория планира своя първи онлайн концерт на живо от дома си в София, с който прави жест към феновете и последователите си. Той ще бъде излъчен безплатно на eurovision.icard.com от 20 часа българско време.

евровизия българия виктория 2021 представи
Сподели
Свързани новини