Wishlist
Kris Kross Amsterdam x Inna
Kris Kross Amsterdam x Inna
Queen of My Castle
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / “Dive Into Unknown” - това ли е песента на България за Евровизия 2021?

“Dive Into Unknown” - това ли е песента на България за Евровизия 2021?

15 Февруари 2021
“Dive Into Unknown” - това ли е песента на България за Евровизия 2021?

Виктория представи следващата песен кандидат за Евровизия 2021. Това е “Dive Into Unknown” - композицията, зад която стои екипът от автори на големия хит и фаворит за спечелване на конкурса през 2020 година “Tears Getting Sober”.

“Dive Into Unknown” ще бъде част от дебютния албум на Виктория “a little dramatic”, като всяка от песните в него ще има шанс да прозвучи на сцената на Евровизия през май месец тази година. Това ли ще е българската песен за най-голямата музикална надпревара в света? Предстои да разберем през март. 


Автори на "Dive Into Unknown” са самата Виктория Георгиева, българският продуцент Борислав Миланов от Симфоникс Интернешънъл, австрийският композитор и артист Лукас Оскар, шведската поп звезда Skott и шведският топ композитор Пийтър Сейнт Джеймс.

Песента е създадена по време на Black Sea Eurovision Songwriting Camp 2020 в Приморско и Бургас – първият международен лагер за писане на песни за Евровизия в България. Събитието се проведе през лятото на 2020 година.

Виктория споделя за “Dive Into Unknown”: Песента се ракзава за смелостта да поемеш риск и да тръгнеш по път, който не знаеш накъде ще те отведе. Това до голяма степен се припокрива и с моя път. През годините се потапях в непознатото, учих се и винаги гледах напред, защото знам какво искам да постигна. Написахме песента с Борислав и Лукас от Симфоникс по време на музикалния лагер за Евровизия в Приморско и Бургас, където морето беше на една ръка разстояние. Вдъхновихме се от неговата красота, спокойствие и от красивите морски звуци. Беше много зареждащо и смятам, че именно енергията на красивото българско море ни помогна да създадем тази песен.”

Това е вторият съвместен проект между Виктория, Лукас и Борислав, които заедно написаха българската песен за Евровизия 2020 - “Tears Getting Sober”. Според букмейкърите, както и редица фенове и анализатори на конкурса, именно тя беше големия фаворит за победа на отмененото 65-о издание на конкурса в Ротердам.

В неделя беше представена първата песен от албума на Виктория “Imaginary Friend”, а на 16-и февруари в официалния информационен портал за българското участие www.eurovisin.icard.com, както и в YouTube канала на певицата, ще бъде публикувана “Phantom pain”. Песента също е сред потенциалните песни, които може да представят България на Евровизия 2021.

Веднага след последната премиера от албума на Виктория “a little dramatic” ще стартира и специално създадена платформа за споделяне на коментари и обратна връзка. Чрез нея музикалните фенове от цял свят ще получат възможност да дадат мнението си за всяка една от песните.

Евровизия 2021 ще се проведе в Ротердам на 18-и, 20-и и 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто пряко по БНТ 1 от 22:00 часа.

евровизия българия 2021 песента dive into unknown това
Сподели
Свързани новини