Wishlist
Drake ft. Wizkid & Kyla
Drake ft. Wizkid & Kyla
One Dance
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Kanye West беше обвинен в расизъм от бившия си бодигард

Kanye West беше обвинен в расизъм от бившия си бодигард

29 Април 2024
Kanye West беше обвинен в расизъм от бившия си бодигард

Kanye West изправен пред съдебен иск от бивш служител на неговия екип по сигурността, който твърди, че е малтретирал чернокожи служители.

В ново дело, заведено от Benjamin Deshon Provo, обвинява West, че „често е крещял и ругаел чернокожите служители“ и го е уволнил, след като той е отказал да отреже растите си.

По-рано друг служител твърдеше, че е претърпял "тежка дискриминация и тормоз", докато работил за рапъра в неговото вече затворено училище "Donda Academy" и като част от неговата марка "Yeezy".

Benjamin Provo започнал да работи за West около август 2021 г. , след което прекарал шест месеца работейки в "Donda Academy".

След това училището се премества на ново място, където му „възлагат допълнителни работни задължения в резултат на липса на персонал“. Той също така извършвал охранителни услуги за събитията на неделната служба на West, както и в склада на марката "Yeezy".

Ищецът твърди, че е бил помолен също така да отнема камерите на папараците, както и че настоявал „всеки, свързан с академията Donda, да изхвърли книги, свързани с Мартин Лутър Кинг, Малкълм X и други видни фигури в тъмнокожата общност."

Provo твърди, че West се е отнасял по различен начин към чернокожите служители и че му е било платено по-малко от служителите, които не са чернокожи „без видима причина“.

Охранителят също така заявява, че е видял „намаляване на заплатите си“ и че West „неоправдано и неразумно е започнал да изисква от ищеца и другите да си обръснат главите“. Provo твърди, че е отказал на основание мюсюлманската си вяра и след това е бил уволнен.

Друг бивш служител, Trevor Phillips, разкри по-рано този месец, че West бълва омразна, антисемитска и анти-ЛГБТИ+ реторика в близост до учениците в неговото училище и твърди, че West веднъж е казал на учениците, че ще заключи децата в клетки като в затвор.

Звездата все още не е отговорила публично на новите обвинения.

The Voice - We Love Music!             

бодигард обвинен kanye west разисъм съдебно дело
Сподели
Свързани новини