Wishlist
Начало / Новини / Евровизия 2024: Ето всички финалисти, които ще гледаме отново в събота от Малмьо Арена

Евровизия 2024: Ето всички финалисти, които ще гледаме отново в събота от Малмьо Арена

Големият финал започва в 22:00 часа българско време на 11 май

10 Май 2024
Евровизия 2024: Ето всички финалисти, които ще гледаме отново в събота от Малмьо Арена

Шестнайсет държави се бориха за класиране на големия финал на Евровизия 2024. Само 10 от тях продължиха и ще видим отново тази събота в Малмьо Арена, Швеция. Конкурсната вечер бе много оспорвана, но въпреки това своите места си гарантираха Латвия, Австрия, Нидерландия, Норвегия, Израел, Гърция, Естония, Швейцария, Грузия и Армения. Припомняме, че във вторник към последния етап продължиха Сърбия, Португалия, Словения, Украйна, Литва, Финландия, Кипър, Хърватия, Ирландия и Люксембург. Големите 5 – Великобритания, Германия, Швеция, Франция, Испания и Италия също ще се състезават за победа на 11-ти май. Малта, Албания, Чехия, Дания, Сан Марино и Белгия не успяха да се класират от втората вечер.

Стартовият ред за големия финал на Евровизия 2024 ще започне с Швеция, а последната страна ще бъде Австрия:

Присъстващи в публиката (и не само) на най-престижния песенен конкурс на Стария континент бяха нашите сънародници Мила Роберт, Mona и Mishel, които дадоха ексклузивно интервю за радио и телевизия The Voice – We Love Music. Какво ни споделиха пред Малмьо Арена може да разберете в 10:00 часа по The Voice. Ще бъде много забавно и интересно! България и тази година не участва на Евровизия, но Мила, Mona и Mishel разкриха, че всички ни искат отново на голямата европейска сцена.

Вторият полуфинал на Евровизия 2024 започна с невероятна имитация от водещите на конкурса, които влязоха в солариум, а след това зазвуча инструментал на миналогодишният победител Loreen и хита „Tattoo”, който Malin Åkerman и Petra Mede изпълниха с променен текст.

Гръцката изпълнителка Marina Satti, която е и фаворит на фен клуба от България, събра бурни аплодисменти по време на нейното изпълнение на „Zari”. Публиката остана без думи и когато френският представител Slimane представи „Mon Amour”. В края на песента той се отдалечи от микрофона и изпя акапелно част от нея със силен глас. Австрийската представителка Kaleen ни пренесе в ерата на евроденса от 90-те с нейното „We Will Rave’ и също прикова вниманието на феновете в Малмьо Арена, Швеция.

След всички изпълнения водещите и публиката запяха „My Number One”, за да посрещнат Helena Paparizou, която донесе победа на Гърция преди почти 20 години и спечели Евровизия 2005. След това на сцената излезе Charlotte Perrelli, която изпълни „Take Me To Your Heaven“, с която бе представена Швеция през 1999-та година и спечели 44-тото издание. Изненада за вечерта бе появата на Sertab Erener, която представи Турция с песента „Everyway That I Can” през 2003-та година и донесе победата на южната ни съседка от 48-то издание на песенния конкурс.

Големият финал на Евровизия 2024 е тази събота, 11 май, от 22:00 часа българско време и може да бъде гледан в YouTube профила на Евровизия.

The Voice - We Love Music!

eurovision Евровизия eurovision 2024 Евровизия 2024 grand final marina satti helena paparizou
Сподели
Свързани новини