Wishlist
Начало / Новини / Деница Караславова донесе на България престижното второ място на фестивала "Нова вълна"

Деница Караславова донесе на България престижното второ място на фестивала "Нова вълна"

27 Август 2021
Деница Караславова донесе на България престижното второ място на фестивала "Нова вълна"

Деница Караславова спечели втората награда на международния фестивал за поп музика „Нова вълна“, който се провежда за 19-ти път в Русия. Талантлива, артистична, млада, красива и дисциплинирана – това са все качества, които Деница притежава и бяха оценени високо от журито на конкурса.

Милиони зрители в Русия проследиха трите поредни вечери, в които Деница Караславова представи международен хит, български хит и своя песен. През цялото време нашето момиче стоеше на крачка от върха, което е огромно постижение за артист на крехката възраст от 19 години и от държава, която рядко изпраща свой представител на музикалния форум.

Музикалният си път Деница започва в родния Пловдив, където посещава школа по пеене. Само на 16 години красивата певица се записва за участие в популярен музикален телевизионен формат и става един от 12-те финалисти в него. Забелязана е и подписва договор с българска музикална компания, с която издава три самостоятелни сингъла.

През 2019 година е първият опит за Деница да се представи на „Нова вълна“. Журито обаче не я допуска до финал, като обяснението е, че е само на 17 години и съветват да се яви следващата година, защото има огромен потенциал. През 2020 година COVID пандемията не позволи провеждането на фестивала. Но тази година е щастлива за Деница, тя представи България достойно, уверено и накара цяла Русия да говори за нея

Поздравления от целия екип на радио и телевизия The Voice

нова българия място фестивала деница караславова вълна второ донесе престижното
Сподели
Свързани новини