Wishlist
Mahmut Orhan ft. Sena Şener
Mahmut Orhan ft. Sena Şener
Feel
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / България се класира за финала на Евровизия 2021

България се класира за финала на Евровизия 2021

20 Май 2021
България се класира за финала на Евровизия 2021

Вторият полуфинал на Евровизия приключи! Вече са ясни държавите, които ще имат свои представители на големия финал тази събота, 22-ри май. Броени часове ни делят от това да разберем кой ще е победител на най-престижния и най-големия песенен конкурс на Стария континет. Тази вечер видяхме изпълненията на 17 страни, сред които България и Виктория Георгиева и "Growing Up is Getting Old". Тя представи стилно изпълнение, по време на което, на изумителната сцена, започна да пада пясък, който тя улови в ръката си. Делегацията на България в Ротердам вчера сподели, че след изпълнението на Виктория пред журито, цялата зала е избухнала, а нашето момиче е пяло изключително емоционално и се е справило страхотно. Представянето ѝ във втория полуфинал бе феномално и публиката реагира с бурни овации. Благодарение на Виктория Георгиева България отива на финала на Евровизия 2021.

10 от песните, които видяхме тази вечер, продължават напред в конкурса и това са представителите на Албания (Anxhela Peristeri), Събрия (Hurricane), България (Victoria), Молдова (Natalia Gordienko), Португалия (The Black Mamba), Исландия (Daði og Gagnamagnið), Сан Марино (Senhit), Швейцария (Gjon's Tears), Гърция (Stefania) и Финлдандия (Blind Channel).


Виктория с първи думи след класирането на финал: “Направихме го заедно! България е на финал на Евровизия 2021! Емоцията на сцената беше неописуема и не можах да сдържа сълзите си. Благодаря на всички, които ме подкрепиха - на семейството ми, на невероятните ми продуценти от Ligna Studios, на БНТ и Лигна Груп, които ми дадоха възможността да участвам на Евровизия, на генералните спонсори на българското участие от iCard и най-вече на всички вас, които повярвахте в мен! На 22-ри май ще взема участие в големия финал на Евровизия и ще пея за всички вас, защото това е нашият момент! Обичайте семейството си и оценявайте всеки миг в живота! Обичам ви!”

Геновева Христова, продуцент на българското участие от страна на Ligna Group, сподели първите си впечатления след изпълнението на Виктория: Постигнахме нещо невероятно! България за пореден път е сред големите фаворити в най-големия музикален конкурс в света. Вярвам, че това е само началото към нещо много по-голямо!”

Едни от най-популярните българи отправиха специални пожелание към Виктория и българите в чужбина преди втория полуфинал на Евровизия 2021. Христо Стоичков, Б.Т.Р., Мария Бакалова и още много други призоваха всички българи в чужбина да се обединят и да гласуват на големия финал на Евровизия 2021 на 22-ри май. 


Заслужава да отбележим и един от най-големите акценти от втората вечер на конкурс - изпълнението на Senhit (San Marino), към което се присъедини и Flo Rida. Съседите ни от Гърция, с техния представител Stefania, пък бяха подготвили изумителна 3D хореография.


Малко след пристигането си в Ротердам, миналата седмица, Виктория даде специално интервю за радио и телевизия The Voice, в което ни разказа за подготовката си за тази вечер и което беше след първата ѝ репетиция в Нидерландия.

Радио и телевизия The Voice за поредна година се присъединиха и към инициативата "Седмица на Евровизия", като в периода 17-21 май излъчваха изпълненията на някои от най-интересните претенденти за големия финал на конкурса.

Големият финал на Евровизия 2021 ще се проведе на 22-ри май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ 1 от 22:00 часа. 

Виж отново втория полуфинал на Евровизия 2021:

евровизия българия 2021 класира финала
Сподели
Свързани новини