Wishlist
Начало / Новини / Кои страни продължават към финала на Евровизия 2021

Кои страни продължават към финала на Евровизия 2021

19 Май 2021
Кои страни продължават към финала на Евровизия 2021

Приключи първият полуфинал на най-престижния и най-големия песен конкурс Евровизия 2021. 16 държави взеха участие в първата вечер, но само 10 от тях продължават към големия финал, който ще се проведе в събота, 22-и май. Страните, чиито изпълнения ще гледаме отново след 4 дни, са Норвегия (TIX), Израел (Eden Alene), Русия (Manizha), Азербайджан (Efendi), Малта (Destiny), Литва (The Roop), Кипър (Elena Tsagrinou), Швеция (Tusse), Белгия (Hooverphonic) и Украйна (Go_A).


Германия (Jendrik), Испания (Blas Canto), Франция (Barbara Pravi), Великобритания (James Newman), Италия (Maneskin) и Нидерландия (Jeangu Macrooy) не участваха в полуфиналите. Техните представители ще видим директно във финалната част на конкурса на 22 май, събота.

Първата състезателна вечер започна с участието на победителя от Евровизия 2019 Duncan Laurence, който изпълни последния си хит с участието на Armin Van Buuren "Feel Something". В България тази песен се излъчва активно в ефира на радио и телевизия The Voice.

Финалът на вечерта бе поставен с изпълнението на Davina Michelle и песента "The Power of Water", която бе придружена с невероятни визуални ефекти.


Тази вечер от България нямаше възможност да се гласува тъй като нашият представител Виктория участва във втория полуфинал на 20-и май. Тя ще изпълни песента "Growing Up Is Getting Old" и за нея могат да гласуват всички, които в конкурсната вечер се намират извън територията на страната ни и разполагат с мобилен номер на някоя от другите държави-участнички в конкурса. Номерата, от които ще може да се гласува за Виктория, ще публикуваме скоро на thevoice.bg

Гледай отново първия полуфинал на Евровизия:

към евровизия кои 2021 финала страни продължават
Сподели
Свързани новини