Wishlist
Mihaela Fileva & Dara Ekimova
Mihaela Fileva & Dara Ekimova
Vsichko E Bilo Za Dobro
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Армения спечели Детската Евровизия 2021

Армения спечели Детската Евровизия 2021

19 Декември 2021
Армения спечели Детската Евровизия 2021

​Армения е големият победител на Детската Евровизия 2021, която се проведе с бляскаво и магично събитие в Париж. Победителката е Малена на 14 години и събра 224 точки от националните журита и онлайн гласуването. Представителката на Армения не успя да удържи емоциите си и се разплака, когато излезе на сцената, за да получи престижната статуетка.

На второ място се класира Полша, а трета остана Франция. Челната петица се допълва съответно от Грузия, на четвърто място, и Азербайджан - на пето.

България се класира на 16-то място. Резултатите от онлайн гласуването ни донесоха 38 точки, с което приключихме участието си общо 77 точки. Те пристигнаха от националните журита на Грузия (3), Малта (3), Италия (10), Русия (5), Ирландия (3), Албания (3), Азербайджан (5), Северна Македония (1), Португалия (6), 

България даде 12 точки на Украйна.

Припомняме, че нашите представители бяха Дени и Марти от Добрич. Те са част от успешното вокално студио „Сарандев“ в града. Като дует се изявяват заедно на сцена от 2017 г. под ръководството на воклания педагог Елена Карабельова. Дени и Марти дадоха специално интервю за The Voice дни преди големият финал. Интервюто може да гледаш тук.

евровизия 2021 спечели детската армения
Сподели
Свързани новини