Wishlist
Papi Hans
Papi Hans
Ot Strah Da Me Zagubish
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / BLACKPINK получиха ордени от крал Чарлз

BLACKPINK получиха ордени от крал Чарлз

24 Ноември 2023
BLACKPINK получиха ордени от крал Чарлз

Момичетата от k-pop групата BLACKPINK бяха отличени с медали за почетен член на Ордена на Британската империя (MBE) от крал Чарлз.

Jennie, Jisoo, Lisa и Rose - получиха ордените на 22 ноември, по време на визитата си във Великобритания. Според Бъкингамският дворец, те са били отличени заради отдадеността им към зелените каузи.

„Удивително е, че все още си говорите след всичките тези години“, шеговито каза крал Чарлз на групата на церемонията, според Reuters. „Надявам се, че ще мога да видя ваше живо изпълнение в някакъв момент.“

Крал Чарлз спомена BLACKPINK по време на държавен банкет в Бъкингамския дворец, проведен на 21 ноември. 

„Особено вдъхновяващо е да видим как по-младото поколение на Корея прегръща каузата“, каза крал Чарлз, за списание PEOPLE. „Аплодирам Jennie, Jisoo, Lisa и Rosé, по-известни заедно като BLACKPINK, за ролята им в предаването на послание за устойчивост на околната среда на глобалната публика като посланици на председателството на Обединеното кралство на COP26 и по-късно като защитници на целите на ООН за устойчиво развитие ," добави той.

По време на речта си крал Чарлз говори и за нарастващото влияние на Корея върху поп културата. В същия ден, по време на смяната на караула пред Бъкингамския дворец, военният оркестър изсвири две K-pop песни, за да почете своите южнокорейски гости. Те включват „Ddu-Du Ddu-Du“ на BLACKPINK и популярният хит на Psy от 2012 г. „Gangnam Style“.

blackpink
Сподели
Свързани новини