Wishlist
Начало / Новини / Знаменитости дават своя принос към обществото

Знаменитости дават своя принос към обществото

19 Март 2020
Знаменитости дават своя принос към обществото
Откакто започна епидемията от коронавируса по света, в много градове в САЩ властите започнаха да призовават за самоизолиране, което помага да се намали скоростта на разпространение на заразата. В резултат бяха затворени учебни заведения, много хора са пуснати в неплатен отпуск, а стоковите пазари се сринаха.

В сферата на шоубизнеса, музиканти отложиха или директно отмениха турнетата си, фестивали и наградни церемонии също няма да се състоят за неопределено време. Филмови и телевизионни продукции също спряха работа.

В тази ситуация на несигурност и предизвикателства, много знаменитости дават своя принос към обществото. Някои музиканти споделят таланта си, като изнасят мини-концерти на последователите си в социалните мрежи. Други даряват средства, за да помогнат на онези хора в обществото, които не разполагат с много и трудно ще преживеят следващите месеци. Ето няколко примера:

Ciara и съпругът й Russell Wilson, който е спортист, подкрепиха с дарение от 1 милион порции храна организацията Food Lifeline, която осигурява питателна храна за нуждаещите се в Западен Вашингтон. "Искаме да насърчим всички, които могат да се присъединят към нас и да помогнат с каквото могат, с много или с малко. Всяка помощ е от значение", каза певицата във видео в Twitter.



От козметичната марка на Lady Gaga Haus Laboratories обявиха, че също ще подпомогнат хранителните банки на Лос Анджелис и Ню Йорк с дарения. "Вярваме, че сега е времето да изберем съпричастността пред страха", се казва в съобщение на бранда.



Актьорското семейство Blake Lively и Ryan Reynolds дариха 1 милион долара на две хранителни банки в САЩ и Канада.


Justin Timberlake съобщи, че е направил дарение за хранителната банка в родния си град Мемфис. "Живеем в много откачено време, но не забравяйте, че сме заедно. Започнете с малко и подкрепете своята местна общност да достави храна на хората в нужда", написа певецът в Twitter и призова "Останете здрави, останете спокойни и помогнете всички да са нахранени", като даде и полезен линк, в който хората могат да разберат как да помогнат. "Всяко.малко.действие.помага", завърша посланието си музикантът.



Актрисата Vanessa Hudgens също сподели информация за дарението, което е направила на "Feeding America" и призова почитателите си да се присъединят. "Нека си помагаме вместо да се паникьосваме".



Дизайнерката Donatella Versace и нейната дъщеря дариха 216 000 долара за интензивното отделение на болница в Милано. Както знаете, Италия е държавата в Европа, в която коронавирусът е най-разпространен, а броят на смъртните случаи - най-висок. "Във времена като тези е важно да бъдем единни и да подкрепяме с каквото можем всички онези хора, които са в предните редици и всеки ден се борят, за да спасят стотици животи", се казва в изявление в Instagram.



Lil Nas X пък предложи да плати сметките на някои от своите фенове в Twitter, за да могат те да си купят необходимото и да не излизат от дома си. Подобна беше реакцията и на Megan Thee Stallion, която заяви, че иска да подкрепи феновете си така, както те подкрепят нея.



Преди време стана известно, че Suga от BTS е дарил 83 000 долара на организация, която се бори с последствията от бедствени ситуации в родния му град Дегу в Южна Корея, която също е една от най-засегнатите от заразата държави в света.

Justin Bieber пък насочи вниманието си към Китай - държавата, която първа понесе тежкия удар на коронавируса. "Като гледам новините, дори не искам да представям колко плашещо би било ако някаква непозната болест засегне съпругата, семейството и приятелите ми", написа той в Instagram. "Китай, ние сме с вас като едно сплотено човечество и направихме дарение, за да ви подкрепим".

към своя знаменитости дават принос обществото
Сподели
Свързани новини