Wishlist
Sophie Ellis-Bextor
Sophie Ellis-Bextor
Murder On The Dancefloor (PNAU Remix)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / "Тенет" като провал или спасител на киното?

"Тенет" като провал или спасител на киното?

21 Септември 2020
"Тенет" като провал или спасител на киното?

“Тенет” на Christopher Nolan събра 207 милиона долара приходи от прожекции по света през дебютната си седмица. Лентата обаче не успява да привлече голям брой зрители в кината в САЩ, които изглежда още се притесняват или може би са отвикнали да ходят на кино, след като залите останаха затворени за 6 месеца заради пандемията. През втория си уикенд по екраните в Северна Америка филмът е спечелил 6.7 млн. долара, съществен спад в печалбите спрямо 20 милиона при дебюта му. От филмовото студио разпространител имат и стратегия да не разкриват точните приходи от “Тенет”, като по този начин се предпазват от анализи и коментари, които може да го обявят за провал, вместо за спасителя на киното. В САЩ около 30% от киносалоните остават затворени, включително големите пазари New York, Los Angeles и San Fransisco, а отворените са с намален капацитет.


Тенет" донесе на създателите си 10 млн. долара от втория по големина кинопазар. В Китай лентата се нареди на второ място след премиерния “Мулан”. Игралната версия на анимациятa спечели едва 23 млн. долара и 38 млн. общо от прожекции по света. Резултатът е доста разочароващ за филм с бюджет от 200 млн. Както знаете, в САЩ легендата за Мулан нямаше премиера в кината, а е достъпна за зрителите на една от стрийминг платформите срещу 30 долара


Романтичната комедия  “Галерия на самотните сърца”, чиито продуцент е Selena Gomez, спечели малко над 1 100 000 долара, което предвид трудните времена от екипа приемат за голям успех.




Снимка: Instagram - @tenetfilm







или тенет като провал спасител киното
Сподели
Свързани новини