Wishlist
Kungs vs. Cookin' On 3 Burners
Kungs vs. Cookin' On 3 Burners
This Girl
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Рут Колева: Warner Music не повярваха, че съм българка и съм от балканска държава

Рут Колева: Warner Music не повярваха, че съм българка и съм от балканска държава

Изпълнителката гостува в Morning Voice по радио The Voice, за да представи "Superpower" и да разкаже за сътрудничеството с международен лейбъл.

08 Октомври 2022
Рут Колева: Warner Music не повярваха, че съм българка и съм от балканска държава

В началото на седмицата Рут Колева издаде най-новия си проект и видео към "Superpower". Проектът е символично "супер начало" за кариерата ѝ в Warner Music, с които тя подписа. Рут се превръща и в първият български артист, които ще бъде изцяло менажиран от международна компания. Тя гостува в студиото на The Voice и предаването Morning Voice с Мари-Никол, където сподели, че от Warner не са повярвали, че тя е българска, заради специфичното ѝ пеене, в което отсъстват типичните балкански нотки. 

Колева сподели още, че това не е първият ѝ път, в който работи с международна компания. Още на 15 години е работила с Disney, но сега е част от Warner Music, които я менажират и подкрепят за създаването на нови проекти и разпространението им в цял свят. Рут описа успеха си като възможност за цялата българска индустрия и за цялото музикантско-артистично общество да започнат да се случват по-големи неща. 

За новия ѝ проект "Superpower" разказа, че е записала песента в Ню Йорк през март и е бил готов в началото на лятото, но и на какво е посветена.

"Тя е посветена може би на идеята, че човек и една жена, в днешно време, трябва да може да се възползва от своите супер сили. Всички знаем че, особено в музиката, а в куп други професии, човек не е само едно нещо. Ти правиш адски много други неща, особено като жена да комбинираш кариерата си, ученето си и това да бъдеш майка - това са супер сили. В моя случай е това, че в последните години целият ми професионален живот е минал в страшно много борба - падане, ставане, падане, ставане, създаване на идеи и това е един личен манифест на това да постигаш мечтите си и да не се отказваш по някакъв начин.

Рут загатна, че тепърва ще излизат много нови проекти от нея и Warner Music и наскоро са записали следващите парчета. Едно от тях ще бъде коледно, но какво точно може да очакваме - предстои да разберем. "Superpower" вече е в ефира на редица държави в Европа. Тя пожела на повече български артисти да бъдат търсени от международни компании. 

Колева разказа за една от срещите ѝ с Warner Music като сподели, че те не са повярвали на българския ѝ произход, именно заради липсата на типичните балкански мотиви в нейното пеене:

"Като бях на среща с тях (Warnen Music - б.р.)  казаха, че когато са ме открили, когато са чули последните ми песни не са могли да повярват, че това е артист от Балканите и от България. Това много ме поласка, но и ме изненада - това е един пример, че да бъдеш различен може да носи позитиви (да нямаш балкански черти в пеенето - б.р.).

Истинската супер сила на Рут, освен пеенето, е умението ѝ да "събира елементите", както се изрази тя:

"Моята истинска супер сила е, че просто умея да събираме елементите - т.е. знам как да стигна от точка А до точка Б, пътят го виждам и успявам да съединя идеите. Успявам да изградя идеи. Това си дадох сметка с годините, че просто ми се отдава. Имам добра комуникацията и знам как да си проправям път без това да е агресивно или напористо, някакъв вид талант е това нещо. Освен това разбирам от музикална индустрия, което не много музиканти го могат. Просто на мен ми се отдава.

Кой се грижи за прическите на Рут във видеоклиповете и още любопитни подробности за "Superpower" може да видите в запис от гостуването в Morning Voice по радио The Voice, достъпно в нашата Facebook страница. Телевизионното интервю може да гледаш тук. Песента ѝ вече е част от BG Voice Top10, където може да гласувате за нея.

интервю ruth koleva рут колева superpower warner music the voice
Сподели
Свързани новини