Wishlist
Alex Parker & Mihaela Marinova
Alex Parker & Mihaela Marinova
Stay
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Рут Колева представя "Kiss My Attitude" на най-голямата музикална конференция в света

Рут Колева представя "Kiss My Attitude" на най-голямата музикална конференция в света

18 Март 2022
Рут Колева представя "Kiss My Attitude" на най-голямата музикална конференция в света

Рут Колева ще представи представи песента "Kiss My Attitude" на най-значимия арт форуми в света. Рут е единственият участник от България, с покана за  концерт, в музикалната програма на South by Southwest-conference&festivals, който ще се проведе между 11-20 в Остин, Тексас.

Фестивалът и конференцията към него се завръщат след дълга пауза заради пандемията от COVID-19, като едно от най-очакваните събития в света на изкуството, а участието на българката е на 19 март - ден след премиерата на "Kiss My Attitude".

В концерта Рут Колева ще включи освен новата си песен и хитове, които я утвърдиха на световната сцена. Публиката ще чуе "Salty", "Wassup", "Candy Coated", "All The Guys" и "Beyond Borders", която вече е в класацията на Jazz FM UK - най-голямото джаз радио в света. Очаква се сред гостите да бъде и Мария Бакалова, която също ще е в Тексас, за да представи „Жените наистина плачат“, в частта за кино на фестивала.

Едновременно с международната премиера на "Kiss My Attitude", видеото към проекта става част от селекцията на Berlin Music Video Awards. Клипът, създаден с подкрепата на Национален фонд „Култура“, влиза в 10-тото юбилейно издание на събитието, а резултатите ще са ясни между 8 и 11 юни 2022 г.

Видеото към "Kiss My Attitude" събира Рут Колева за пети път с режисьора Георги Манов и за трети с оператора Александър Станишев. Снимките се реализират в живописна местност около София, но както от екипа отбелязват- мястото е толкова сюрреалистично, че не би могло да се побере в географски или времеви рамки.

Рут определя песента, като много важна част от своята кариера: "Kiss My Attitude е част от новия ми албум и следствие на дългогодишното ми партньорство със София Прайд и ангажираността с ЛГБТ хората. Текстът докосва онова личното светоусещане, онази смелост да се изразяваш и да бъдеш себе си, когато разбираш кой си и мнението на другите не те интересува. Всъщност разказваме много красива, естествена, макар и според някои нестандартна история.", казва тя.

Видеото към песента, вижте тук:представя рут колева музикална най-голямата света attitude kiss конференция
Сподели
Свързани новини