Wishlist
Начало / Новини / Рут Колева представя "Salty" – за жената без етикети

Рут Колева представя "Salty" – за жената без етикети

19 Март 2021
Рут Колева представя "Salty" – за жената без етикети

Това не е поредната песен с кауза на Рут… Или такава, която може да мине незабелязано в сладникавия пролетен саунд. Далеч от този вкус, Рут Колева представя "Salty"- песен, която обръща представите и  отговаря на очакванията за качествена музика, поднесена чисто, без подправки. 

Вдъхновена от месеца на жените "Salty" пoказва главната женска роля в болезнено откровена същност, ранимост, сила, гордост и хубост във всичките й форми. Видеото към песента е дело на режисьора Георги Манов и е своеобразен прочит на женската красота и самочувствие,  без етикети и социални внушения. Холивуд никога няма да приеме образа на момичетата, които участват в снимките към песента, но "Salty" подрежда едно истинско дефиле на високо вдигнатата глава и показва истината без тунинг и филтър. 

В този проект Рут отново е с космополитния Георги Линев- Kan Wakan, който е продуцент на проекта. Музиката е създадена от съвместно от Линев и  българската гордост в американския музикален шоубизнес- Илияна Недялкова, композирала, заедно със ZAYN великолепната Entertainer. "Salty" излиза след поредица от успешни сингли на Рут Колева (Candy Coated, On My Way, All The Guys), получили ротация в Европа и Америка и продължава стабилната хит линия на единствената българска изпълнителка с актуално международно признание. 


"Salty" се осъществява с подкрепата на  фондация ГЛАС: Рут е сред артистите-визионери, които безпогрешно напипват пулса на обществото и не се страхуват да заемат позиция по теми, които са често неразбрани.", споделят от ГЛАС. "За нас като фондация, работеща в посока приемане и равенство за ЛГБТИ хората в България е важно да говорим чрез езика на изкуството и музиката, които сближават и карат различията ни да изчезват. Клипът към "Salty" e безкрайно важен за транс презентацията в страната ни, в която на транс хората се гледа като на заплаха. Но той говори и за равенството и достойнството на това да си жена, дори да не си родена с този пол.“  

Идеята на "Salty" подкрепя и Български фонд за жените:  „Да даваш глас на безгласните, да показваш невидимите, да се застъпваш за онеправданите, да овластяваш неприетите от обществото – това все още се смята за смелост и провокация. И в този смисъл Рут Колева е смела и последователна в ценностите, зад които застава и като човек, и като творец.", казва Гергана Куцева, заместник директор, БФЖ- "Сила, автентичност, достойнство, солидарност – те са част от философията и на Български фонд за жените, така че подкрепата ни за реализацията на клипа е съвсем естествена. Нещо повече, ние знаем, че и в културния сектор жените имат ограничен достъп до ресурси и се налага ежедневно да отстояват правото си да творят, а само чрез тяхното творчество можем да покажем света по правдив начин и да привличаме вниманието върху множеството форми на социална изолация.“

представя рут колева salty жената без етикети
Сподели
Свързани новини