Wishlist
Meduza ft. Sam Tompkins & Em Beihold
Meduza ft. Sam Tompkins & Em Beihold
Phone
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Концертът за Украйна с участието на Ed Sheeran събра 12 милиона паунда!

Концертът за Украйна с участието на Ed Sheeran събра 12 милиона паунда!

30 Март 2022
Концертът за Украйна с участието на Ed Sheeran събра 12 милиона паунда!

Благотворителният концерт за Украйна, който се проведе в Бирмингам, успя да събере 12 милиона паунда за хуманитарна помощ.

Двучасовото шоу събра пари за "Комитетът за спешни случаи при бедствия" и беше излъчено по британската телевизия ITV. Очакваше се събраните пари да са над 3 милиона, но по-късно беше обявено че досега са събрани над 12 милиона и сумата продължава да расте.

По време на концерта, Ed Sheeran и Camila Cabello изпълниха за първи път на живо парчето си "Bam Bam". Cabello направи кавър и на хитовия сингъл на Coldplay от 2005 "Fix You". Ed Sheeran изпълния две негови песни - "Perfect" и акустична версия на своя номер едно хит "Bad Habits".

Сред изпълнителите бяха и победителката от Евровизия Jamala, както и Anne Marie, Snow Patrol, Manic Street Preachers, Gregory Porter и Nile Rodgers and Chic.

Украинската банда "Antytila", която в момента се бори с руснаците в столицата Киев, изпрати видео съобщение на Ed Sheeran във Facebook, и помоли да станат част от концерта дистанционно. За съжаление на групата не беше позволено да се включи към концерта.

Фронтменът Taras Topolia каза в интервю: "Страхотно е, че някой като Ed Sheeran помага да разпространим информацията, че сме силни, но бежанците ни имат нужда от помощ. Решихме да запишем това видео, за да покажем на всички хора, че сме от Киев, че сме силни и непобедими. Това беше основното послание."

"Ed Sheeran се свърза с нас и това беше голямо удоволствие. Жените и децата ни вече не са в Киев. Те са в Западна Украйна, във Великобритания и САЩ. Така че е много важно за нас да знаем, че европейците и хората от Запад са с нас", добави той.

Целия концерт може да гледате тук:




милиона sheeran събра участието паунда концертът украйна
Сподели
Свързани новини