Wishlist
Начало / Новини / Кои са най-успешните футболисти в България

Кои са най-успешните футболисти в България

10 Юли 2020
Кои са най-успешните футболисти в България

Българските футболисти са оставили трайна диря в света. Страната ни е родила много таланти, които са покорявали стадионите във всяка точка на планетата. Някои играчи на зеления килим могат да се похвалят със сериозни постижения по игрищата в Европа и останалия свят. Ако искате да разберете кои са най-успешните български футболисти, можете да видите нашата класация, която експертите Casino Robots създадоха за нашите читатели. А сега нека минем по същество. 


1 – Христо Стоичков


Бившият национал на България – Христо Стоичков (Камата) е сочен за един от най-успешните футболисти в страната. Осмицата винаги е впечатлявала със своя талант и усет, което го нарежда на първо място в нашата класация за най-успешните български футболисти за всички времена. Гениалният български нападател, се слави с впечатляващата си кариера в испанския гранд Барселона, както и със спечелването на големите трофеи „Златна топка“ и „Златна обувка“. Ицо е играл още за ЦСКА София, Парма, Ал Насър и Чикаго Файър.


2 – Димитър Бербатов


Възпитаникът на Пирин Благоевград и бивш национал на България – Димитър Бербатов, е втория най-успешен български футболист. Той е единственият български футболист, който е играл в Манчестър Юнайдет, което го прави и един най-успелите наши футболисти за всички времена. В наши дни Бербо спря с футбола, но участва в множество благотворителни инициативи, както и създаде своя фондация, която подпомага деца по целия свят.


3 – Мартин Петров


Третото място в класацията заслужено получава Мартин Петров. Той започва своята кариера играейки в Ботев Враца и ЦСКА София, а по-късно става популярен и в чужбина, където играе за Сервет Женева, Атлетико Мадрид, Ман. Сити и Болтън. Родният талант е извоювал своята слава със страхотните си изяви по терените в различни точки на Европа и заслужено влиза в топ 3 на нашата класация. Врачанинът също играеше дълги години в националния отбор по футбол на България. Освен това беше и рекламно лице на лицензирания сайт за залози Efbet.


4 – Стилян Петров


Стенли, както го наричат феновете, направи невероятни игри за ЦСКА София в България и за Селтик в Шотландия. Също така беше дълги години капитан на един Астън Вила, което е показателно за неговия талант и доверието, което му е гласувано от английския футболен клуб. Парадоксално е, че Стилян Петров е уважаван, както от феновете на ЦСКА, така и от тези на вечния враг – Левски, като вторите засвидетелстват любовта си към него, заради признанието му, че винаги през живота си е бил левскар. Стилян Петров е един от най-обичаните родни футболисти и поради тази причина получава 4-тото място в нашата класация.


5 – Благой Георгиев


Макар и с по-скромните си постижения от горе посочените футболисти, можем да включим към класацията – Благой Георгиев, който е един от най-харесваните играчи в националния отбор по футбол на България. Благо е играл в Славия София, Алавес, Цървена Звезда, Дуисбург и Терек Грозни. За последно Георгиев обяви, че има мераци да стане собственик на футболен отбор и да влезе в сериозния бизнес. Безспорно Благо е талантлив футболист, но е обвързан с множество скандали извън терена, което го нарежда на 5-то място в нашата класация.


6 – Валери Божинов 


Валери Божинов се нарежда на последно място, но не и по важност в нашата класация. Той е една от най-скандалните родни звезди както на терена, така и извън него. Дълго време се подвизаваше по терените на Италия, където играе за Лече, Ювентус и Пескара. Нападателят е известен още с подвизите си в английския Манчестър Сити, както и в Левски София и Ботев Враца. Също така имаше и кратък престой в един от португалските грандове Спортни Лисабон. Освен всичко това Божинов бе и една от водещите фигури в националния ни отбор по футбол. Талантът на Валери е безспорен и му пожелаваме още дълги години да радва своите фенове с изявите си на терена.


Заключение

Имаме още множество родни футболни таланти, но няма как да ги обхванем всичките и поради тази причина сме класирали само шест от тях, които по наша лична преценка имат най-големи родни и международни заслуги.


българия кои футболисти най-успешните
Сподели
Свързани новини