Wishlist
The Weeknd ft. Madonna & Playboi Carti
The Weeknd ft. Madonna & Playboi Carti
Popular
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Кои са най-великите боксови филми

Кои са най-великите боксови филми

05 Юли 2021
Кои са най-великите боксови филми

Боксъти филмите винаги са били силно свързани още от самото начало. Силното вълнениеи адреналинът на този спорт привличат киното още в най-ранните оцелели филми. Втях можем да видим не само спортната драма и уменията на боксьорите, но често ида научим някои полезни съвети за залози на бокс. Нека видим кои са някои отнай-култовите боксови филми за всички времена.


Разярениятбик (1980)

НеподражаемРобърт Де Ниро под режисурата на Мартин Скорсезе по автобиографията на Джейк ЛаМота. Този филм е абсолютен култ, който разказва за съперничеството между ЛаМота и Шугър Рей Робинсън. Историята ни показва и как дори извън ринга,боксьорът е сериен домашен насилник и неприятен човек, но въпреки това великспортист. Италиано-американският Бронкс от 40-те години е естественият декор натази боксьорска лента.

Това енаистина изумително красив филм за бокса с невероятна комбинация от компоненти,нюанси и разбира се много насилие.


Роки(1976)

Еднатакава тема няма как да не мине без невероятния „Роки“ и неговите продълженияпрез годините. Силвестър Сталоун написва тази история и сам играе ролята наРоки Балбоа, заради което се съгласява да играе почти без хонорар, вместо дапродаде правата за колосална сума. Симпатичният неудачник, който става звездана ринга, е част от американската мечта и носи бърза слава и пари на Сталоун.

Тайсън(2008)

ДжеймсТобак поема отговорността да филмира провокативните живот и кариера на МайкЗвяра Тайсън. Наричан „Най-лошият човек на планетата“, бивш световен шампион втежка категория и осъден изнасилвач, Тайсън винаги е под светлината напрожекторите. Във филма обаче го виждаме и като силно мотивиран, интелигентен,нараним и неспокоен човек, който бие наред на ринга, но няма власт над личния ипубличния си живот.


Най-великият(1977)

В тозибиографичен филм Мохамед Али прави това, което прави най-добре - играе себе си.Филмът е заснет по автобиографията на боксьора от самия Милош Форман и включваталантлив поддържащ състав в лицето на Ърнест Боргнин, Робърт Дювал и ДжеймсЪрл Джоунс. Почти всички боксови мачове са истински кадри от битките на Али.Лентата спестява някои по-спорни моменти от живота и кариерата на Али, но пакси струва гледането.


Момичеза милион долара (2004)

ГолемиятКлинт Истууд очаквано прави голям филм в боксовия жанр и то посветен на женскиябокс. ХилариСуонке незабравима в главната роля на целеустремено момиче, решено да се докаже наринга. За ролята тя тренира интензивно, за да изглежда и играе като истинскибоксьор. Дори качва 19 килограма мускули, за да бъде напълно убедителна междувъжетата. Самият Истууд е в ролята на треньора, чиято цел е да превърнегероинята от пълен аутсайдер в шампион.


Али(2000)

МайкълМан хроникира забележителните живот и кариера на най-добрия боксьор за всичкивремена Мохамед Али в този филм. Изненадващ е изборът на Уил Смит за главнатароля, но той прави убедително представяне. Ман и Смит изучават отблизо биткитена Али и ги пресъздават с техническа точност, а битките са силно реалистични.Основната трудност обаче си личи във филма – това е да уловиш живия чар на Али,който е по-голям от живота.


Чък(2016)

Чък Уепнърможе да не е най-известният боксьор, но филмът е страхотен. Разказва историятаму на обикновен продавач на алкохол на непълно работно време в магазин, койтополучава шанса да се бие със самия Мохамед Али. Неочаквано за всички, той правицели 15 рунда срещу шампиона. Неговата история послужила и за вдъхновението наСилвестър Сталоун да напише „Роки“. Лив Шрайбър е страхотен в главната роля, арежисьорът Филип Фалардо се справя блестящо с лентата, в която Чък получавасвоите 15 минути слава.


Ураганът(1999)

Това ефилм за живота и затварянето на Рубин „Ураганът” Картър, изигран от ДензълУошингтън. През 60-те години кариерата на боксьора е прекъсната от расовомотивиран арест и фалшиви обвинения за обир, заради което отива в затвора. Дозаснемането на лентата, той е оправдан, след като е излежал близо 20 години.Това е силно драматична история, готова за кино, а Дензъл допринася многофилмът да се получи.

Всичкизнаем, че скоро предстои мачамежду Макгрегър и Порие. Кой знае, може някой ден някой велик режисьор да направифилм и по тази поредна боксова драма.

"Радио Експрес" АД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

кои най-великите филми боксови
Сподели
Свързани новини