Wishlist
Sia & Kylie Minogue
Sia & Kylie Minogue
Dance Alone
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Кои са любимите спортове на българите

Кои са любимите спортове на българите

31 Юли 2020
Кои са любимите спортове на българите

Макар и към момента да не представлява утвърден лидер в никой от световноизвестните спортове, България определено е позната на световната сцена като силен съперник в областта на волейбола, плуването, вдигането на тежести и художествената гимнастика. Любопитството ни ни отведе до въпроса кои са любимите дисциплини на българите, кои спортове се гледат най-често и са най-предпочитани за залози. За целта разгледахме различни анкети, проведени през последните няколко години, както и сайта на Бет365 в България, който е една от най-предпочитаните платформи за спортни прогнози в страната.

Футбол

Първата позиция е запазена за царицата на футбола и това едва ли изненадва някого. Няма съмнение, че спомените за Световното първенство през 94 г. са все още живи у редица поколения и тази дисциплина е предпочитана. Сериозен интерес има както към срещите на националните отбори, така и към клубните първенства на Англия, Италия, Германия, Испания и Франция. Опциите за прогнози тук са наистина много, защото на потребителите се дава шанс да предвидят дори най-малките детайли в дадена среща.

Волейбол

В последните години българският национален отбор по волейбол успя не само да се добере до световния елит, но и да запази реномето си на съперник, който не е за подценяване. Въпреки треньорските смени и някои сътресения в състава на тима, той се намира в добра форма и волейболните срещи са истинско удоволствие за зрителя. Ето защо не е чудно, че този спорт се нарежда сред най-предпочитаните дисциплини на българите. Така наречените пазари за волейбол също са доста разнообразни и са тясно свързани със спецификата на играта.

Бокс

Ясно е, че всеки предпочита да гледа спортове, които носят приятни емоции и чувство на гордост. За българите боксът е такава дисциплина, благодарение на родните звезди в тази област – Кубрат и Тервел Пулеви. Именно те накараха българският зрител да погледне към световния ринг с надежда и да обърне по-голямо внимание на боксовия елит. Мачовете на двамата се следят с огромен интерес, като обект на залози са не само двубоите, но и договарянето на самите мачове.

Тенис

Друг подобен пример е тенисът, който стана изключително интересен за масовия зрител заради успехите на Григор Димитров. Благодарение на упорития си труд, роденият в Хасково тенисист успя да се нареди на завидни позиции в световната ранглиста. Той има сериозна фенска маса в страната, но срещите му се следят не само от личните му привърженици, а и от всички любители на този спорт. Двубоите на Димитров по традиция предлагат много динамика и неочаквани обрати, така че редовно са и обект на залагания.

еСпортове

Последната дисциплина, която ще вмъкнем в статията си, са електронните спортове. Тя може би е изненада, защото за мнозина този тип игри са все още непознати. Истината обаче е, че те набират сериозна популярност сред спортните фенове, защото предлагат епични и зрелищни битки с по-нетрадиционен характер. В еСпортовете един срещу друг се изправят индивидуални играчи или цели отбори, които мерят сили в някои от най-известните заглавия от света на електронните игри. Битките се излъчват на живо, като зрителите имат възможност да следят не само случващото се в самата игра, но и реакциите на състезателите.

Къде да гледаме любимите си спортове

След като открихме кои спортове представляват най-голям интерес за българския зрител, бързаме да ви зарадваме, че повече от срещите се излъчват по спортните канали в страната. Достъпът до тях обаче в много от случаите е платен. Другата ви опция е да използвате функцията за пряко предаване на спорт, каквато ще откриете във всички реномирани сайтове за залози.

 

кои спортове любимите българите
Сподели
Свързани новини