Wishlist
Начало / Новини / Кои може да са най-фрапантните изненади на Евро 2020

Кои може да са най-фрапантните изненади на Евро 2020

25 Май 2021
Кои може да са най-фрапантните изненади на Евро 2020

Макар и отложено с цяла една година заради епидемията от COVID 19, Евро 2020 все пак вече се задава на хоризонта и разпалва спортните страсти на феновете. На първенството ще се срещнат 24-те най-добри европейски футболни тима. Сред тях има не една и две изненади, които могат да хвърлят бомбата и да шокират фаворитите.

Днешният футбол е характерен не само с наличието на куп скъпо платени звезди, но и с видимо изравняване на силите на водещите футболни отбори. Повечето от тях са резултатни, опитни и добре обиграни и то не само фаворитите Англия, Франция и Белгия

Кой може да поднесе изненада на първенството?

Северна Македония

Северна Македония членува в УЕФА и ФИФА чак от 1994 година, когато беше призната за отделна държава. Тя успя да се пребори за участие във финалите на Евро 2020, след като като излезе начело в Група D4 с победи над Косово на полуфинала и над Грузия във финалния мач в групата. На финалите на Европейското, Северна Македония е в една група с Холандия, Австрия, Финландия и Украйна, и всички чакат изненади от отбора и на този престижен международен форум.

Финландия

Финландската футболна асоциация е създадена още в далечната 1907 година, но до днес нямат записано участие на голям международен форум, какъвто е Евро 2020. Финландия отива на финалите на турнира след победа над Лихтейнщайн като домакин, заемайки второ място в група J след първенеца Италия. В група Б са още националните отбори на Русия, Белгия и Дания. Групата е наистина силна, а Финландия е явният аутдайдер в нея, но до самия край все още нищо не се знае. Финландците влизат уверено в турнира и е добре никой да не ги отписва предварително от сметките си, за да не остане неприятно изненадан.

Шотландия

Последната голяма международна изява на националния отбор на Шотландия е на Световно първенство по футбол, а именно това, което се проведе през далечната 1998 година. Това е наистина повече от жалко, като се имат традициите и опита на шотландците на футболния терен. Шотландският отбор все пак си запази място на финалите на Евро 2020, след като стана лидер в  група 1 от Лигата на нациите на УЕФА. В своята група шотландският национален отбор по футбол надви Израел на полуфинала и Сърбия насред Белград във финалния мач в групата. На Европейското първенство шотландците ще се конкурират в непредсказуемата до последно група D с националните отбори на силните си противници от Англия, Хърватия и Чехия, като отсега се мобилизират да им покажат силните си традиции и опита си в тази невероятна игра на име футбол.

Турция

С Ченол Гюнеш начело за втори път, турският национален отбор по футбол се надява поне да повтори успеха си от Световното първенство през 2002 година, когато завършиха трети, както и от Купата на конфедерациите на ФИФА през 2003 година. В квалификационните мачове отборът на Турция наистина имаше силни изяви по време на предварителната квалификационна група на първенството, завършвайки втори в група H само с една загуба и с две равенства, оставайки на крачка след лидера Франция. Отборът днес е повече от добре балансиран, със силна защита и добро нападение, което постоянно тормози противниковата врата. Това гарантира че участието му в трудната група група А на предстоящото Евро 2020 заедно с националните отбори на Уелс, Швейцария и Италия лесно може да се превърне в една от изненадите на турнира.

Унгария

Унгария, която допреди години беше сред водещите футболни сили в света, слага край на 30-годишно отсъствие от големи международни турнири с класирането си за финалите на Евро 2020. Отборът ще играе в последната фаза на първенството, след като оглави група C2 в Лигата на нациите на УЕФА. На финалите на Европейското, унгарският национален отбор се озова в наистина комплицираната група F, в силната конкуренция на световния шампион Франция, европейския шампион Португалия, както и отбора на Германия. Все пак маджарите  отиват на Евро 2020 с големи амбиции, които са добре подплатени от стегнат и обигран тим, който може да обърка плановете на фаворитите в групата, а и след това.

Евро 2020 предстои, важното е всички да са готови за турнира.


"Радио Експрес" АД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр.

 

евро 2020 кои може най-фрапантните изненади
Сподели
Свързани новини