Wishlist
Начало / Новини / "bad guy" е най-продаваният сингъл в света за 2019 г.

"bad guy" е най-продаваният сингъл в света за 2019 г.

07 Май 2020
"bad guy" е най-продаваният сингъл в света за 2019 г.

Най-продаваният сингъл за 2019 г. в света е "bad guy" на тийнсензацията Billie Eilish. По данни на Международната федерация на фонографската индустрия хитът на 18-годишната изпълнителка е бил най-купуваното и слушано парче за изминалата година, следвано от "Old Town Road" на Lil Nas X.


"Senorita" на Shawn Mendes ft. Camila Cabello, "Sunflower" на Post Malone и "7 Rings" на Ariana Grande са съответно на трето, четвърто и пето място.

Най-продаваният албум е "5x20 - All the Best!" с най-големите хитове за двадесетата годишнина на японската момчешка банда "Arashi" с три милиона и триста хиляди продажби по света, следван от "Lover" на Taylor Swift с три милиона и двеста хиляди продадени броя. Челната петица в категорията допълват "Map Of The Soul - Persona" на корейската банда BTS, "A Star Is Born" на Lady Gaga и дебютният албум на Billie Eilish "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?".

Приходите в музикалната индустрия за миналата година са били двадесет милиарда долара, което е най-високото число след 2005 година. Над 56 на сто от всички приходи са от стрийминг платформи.

Най-големият пазар в Европа е британският, който е на трето място в света след САЩ и Япония.

За втори път Taylor Swift е най-продаваният артист, след като се класира за тази позиция през 2014 г.


сингъл bad света guy най-продаваният 2019
Сподели
Свързани новини