Wishlist
DJ Snake FT. Justin Bieber
DJ Snake FT. Justin Bieber
Let Me Love You
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / J.K.Rowling написа отворено писмо

J.K.Rowling написа отворено писмо

15 Юни 2020
J.K.Rowling написа отворено писмо

J.K.Rowling написа отворено писмо, в което обяснява tweet-овете си от миналата седмица.

Припомням вие, че авторката на Harry Potter попадна под сериозни словестни атаки, след като написа поредица от постове в профила си в социалната мрежа. Те не се харесаха нито на фенове, нито на известни личности от шоубизнеса, музикалната и филмовата индустрии.

Rowling се изказа доста иронично и остро, а думите й бяха възприети като дискриминация срещу транс-сексуалните хора. Есето, което е дълго 3200 думи и качено в сайта на Rowling, обяснява, че тя е правила проучване по темата за транс-сексуалността за новата си криминална поредица "Cormoran Strike", която ще бъде публикувана под псевдонима Robert Galbraith.

В писмото тя твърди, че е имала 5 причини да говори по темата: благотворителната й фондация, учителското й образование, свободата на словото, притеснението за това, че много хора сменят пола си, а после го сменят обратно, както и последствията от транс-активизма. В есето тя казва, че ако беше родена 30 години по-късно, самата тя щеше да поиска да смени пола си, за да може да бъде "синът, който баща й винаги е искал" и не веднъж й го е казвал.

В един от параграфите тя споделя и притеснението си за това, че много мъже могат да нахлуят в женските тоалетни и съблекални под претекст, че са транс-сексуални, а това поставя сигурността на дамите под въпрос.

Критиците, обаче, продължават да определят позицията на писателката като "проблематична". 

написа писмо jkrowling отворено
Сподели
Свързани новини