Wishlist
Playmen ft. Klavdia
Playmen ft. Klavdia
Movin' Too Fast
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / J.K.Rowling се забърка в проблеми

J.K.Rowling се забърка в проблеми

11 Юни 2020
J.K.Rowling се забърка в проблеми

J.K. Rowling отнася сериозни критики, след като пусна няколко tweet-a, които доста разгневиха фенове, а и известни личности.

В профила си в социалната мрежа, авторката на Harry Potter написа, че се надява след отминаването на пандемията да създадем един по-добър свят за частта от населението, която има яйчници. Ироничния тон на Rowling не спира до там: малко след това тя написа: "Онази част от хората, които имат яйчници ... Знам, че имаше дума за тях. Някой да ми помогне. Жони? Жани? Жуни?".

По-късно, тя написа още няколко поста, в които защитава позицията си. Те обаче получиха сериозен отпор от няколко любими популярни лица.

Halsey използва профила си в Twitter, за да отговори на писателката. "Представи си да напишеш поредица, която е повлияла на цяло поколение. Книги за младежите, които се изправят срещу тиранично чудовище, което иска да има само "чиста кръв". А сега, поглеждайки към точно този момент в света, да кажеш: 'Хмм... да. Ще застана срещу транс-сексуалните'.

Актрисата Katie Leung, която изигра ролята на Cho Chang в поредицата от филмите за Harry Potter, също използва социалната мрежа, за да изкаже мнение. "Добре, значи искате мнението ми за Cho Chang? Ok, ето го ..." към поста тя добави линкове към петиции, информация и каузи за събиране на средста за транс-сексуалните хора.

Самият Daniel Radclif, който влезе в образа на Harry Potter, изказа публично мнението си, че "транс жените са жени". 



проблеми jkrowling забърка
Сподели
Свързани новини