Wishlist
Начало / Новини / Galantis се завръщат с нов сингъл “BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)”

Galantis се завръщат с нов сингъл “BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)”

23 Юни 2023
Galantis се завръщат с нов сингъл “BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)”

Международно признатият денс музикален проект Galantis се завръщат с вълнуващ нов сингъл BANG BANG! (My Neurodivergent Anthem)” – наличен сега чрез Big Beat Records/Орфей Мюзик, режисиран от Dano Cerny и с Piiper в главната роля. Изданието поставя началото на дългоочаквания им четвърти албум и ще отбележи първия дългосвирещ албум след Church от 2020 г.

Дефиниран като „индивидуални различия във функционирането на мозъка, разглеждани като нормални вариации в рамките на човешката популация“ от Merriam-Webster, терминът невроразнообразие представя тема за приобщаване, преминаваща през целия предстоящ проект Galantis. С енергичен припев, отекващ „BANG BANG! Това е в главата ми“, ритмичния химн дава звуково представяне на различни видове мисъл и комуникация, които според тази концепция трябва да съществуват по нестигматизиран начин.

„Не бях диагностициран с разстройство с дефицит на внимание и хиперактивност (ADHD), докато не станах възрастен, но знаех от дълго време, че съм свързан със света по различен начин. Знанието внесе яснота в хаоса, но също така доведе до период на съмнение в себе си и объркване. Мозъкът ми има мотор на ферари и спирачки на велосипед и единственият начин, по който успях да издържа, беше да го поддържам активен нон-стоп с музика. Тихо започнах дълъг процес на проби и грешки на лечение, опитвайки се да намеря решение, което работи за мен – „Pharmacy“ не беше името на първия албум на Galantis по случайност.

 

В крайна сметка научих повече за невроразнообразието и открих, че съм част от общност, която има преживявания, подобни на моите. Всеки ден научавам повече за това кой съм всъщност и как работи мозъкът ми, утеха е да бъда свързан с хора, които са на същото пътуване. Невроразнообразието капсулира всички различни вариации на човешкия ум, никой от нас не е сам.

 

Като хора всички сме различни. Изглеждаме различно, звучим различно и точно така – мислим различно. Музиката е да събира хората заедно и аз искам да правя песни, които обединяват хората и насърчават приобщаването сред всички видове умствени различия. Нарекох „BANG BANG!“ моя невродивергентен химн, защото състоянието ми е подобно на припева, „това е в главата ми“. Тези мисли, тези въпроси, тези стигми, които работим, за да ги заличим. Освобождаване от това, което сме били принудени да възприемаме като „нормално“ и прегръщане на нашата собствена уникална идентичност.

“Това е рецептата, която търсих.”– Christian Karlsson

 

Galantis е проект за танцова музика на Christian Karlsson (известен още като Bloodshy). Техният златно сертифициран дебютен албум „Pharmacy“ достигна номер 1 в класацията за албуми на Billboard Dance благодарение на златно сертифицирания сингъл Peanut Butter Jelly и тройно  платинения хит „Runaway (U & I)“ – последният от които спечели номинация за GRAMMY за „Най-добър танцов запис“ – докато вторият албум от 2017 г. “The Aviary” (включващ платинен сертифициран сингъл „No Money“) дебютира в топ 10 в 23 държави. Третият албум на Galantis – “Church” от 2020 г., включва оглавилия класациите със златен сертификат сингъл „Faith“ с иконата на кънтри музиката Dolly Parton с участието на Mr. Probz, който отбеляза дебют №1 в Dance/Electronic Chart на Billboard, преди бързо да достигне №1 в Dance/Mix Show Airplay Chart, където остана в продължение на 5 седмици. Междувременно златно сертифицирания съвместен сингъл “Heartbreak Anthem” с David Guetta & Little Mix се оказа глобална сензация, прекарвайки 10 седмици в класацията Billboard Global 200 и 13 последователни седмици в топ 10 на официалната класация на Обединеното кралство. Galantis е получил над 5 милиарда световни стримвания и над 1,8 милиарда гледания на видеоклипове до момента.

Един от най-динамичните и търсени изпълнители на живо в танцовата музика - Galantis са готови да продължат вълнуващата серия от изпълнения на живо по-късно този месец, включително разпродадените хедлайн шоута “Midsommar” в Brooklyn Mirage на 29 и 30 юни. За пълния маршрут на турнетата на живо и информация за билети, моля, посетете wearegalantis.com.

Christian Karlsson (известен също като Bloodshy) е начело на Galantis от 2009 г. преди официално да дебютира проекта на фестивала за музика и изкуства „Coachella Valley“ през 2014 г. Кариерата му обхваща музикалните жанрове пънк-рок, хип-хоп и поп – включително работа като половината от аплодираното продуцентско дуо Bloodshy & Avant и една трета от инди поп групата Miike Snow. Заслугите за писане на песни/продуциране на Karlsson включват имена като MadonnaKylie MinogueKaty Perry и обширна работа с Britney Spears (включително „Toxic“, която спечели GRAMMY за „Най-добър танцов запис“ и нейния широко аплодиран албум от 2007 г. Blackout). Като Galantis, той е създавал ремикси за Coldplay, Selena Gomez, Ed Sheeran, Sam Smith и други. Обявен за „главен продуцент на попа“ от UPROXX и „вечно енергичен“ от Billboard, роденият в Швеция изпълнител продължава да се развива и разширява границите на писането на песни в света на денс музиката и извън него.

galantis
Сподели
Свързани новини