Wishlist
Начало / Новини / Ed Sheeran стана първият носител на "BRIT BILLION"

Ed Sheeran стана първият носител на "BRIT BILLION"

05 Октомври 2023
Ed Sheeran стана първият носител на "BRIT BILLION"

Обявиха Ed Sheeran за първия британски изпълнител, който получава златната версия на наградата "BRIT Billion", присъждана от Асоциацията на британската звукозаписна индустрия. 

Наградата отпразнува забележителното постижение на Ed като първият британски артист, надхвърлил 10 милиарда стриймвания в кариерата си в Обединеното кралство – според изчисленията на Official Charts Company. Над един милиард от тези стриймове са дошли само през последните 12 месеца. Наградата му беше връчена от музиканта, актьора и водещ Jordan Stephens

Един от най-обичаните гласове в Обединеното кралство, Ed влезе в историята на официалните класации безброй пъти, чупейки рекорди, включително ставайки първият изпълнител, който има четири албума в класацията на официалните албуми Топ 10, и първият британски солов изпълнител, който прекара цяла година в официалната класация за сингли.

Ed наскоро сучпи рекорда за най-много продадени билети по време на турнето Mathematics, като на стадион SoFi в Лос Анджелис събра 81 хиляди фенове. В момента той държи три от 10-те най-стриймвани песни на всички времена с Shape of You (#2), Perfect (#3) и Bad Habits (#9).

“Прекрасно е да си първият носител на наградата "BRIT Billion" за 10 милиарда стриймвания във Великобритания. Искам да кажа огромно "благодаря" на моите фенове. Нищо от това нямаше да е възможно без вас", казва музикантът в изявление. 

 

ed sheeran
Сподели
Свързани новини