Wishlist
Начало / Новини / Депутатът Делян Пеевски дари близо 220 000 лева за 2652 броя предпазни облекла за медици от цялата страна

Депутатът Делян Пеевски дари близо 220 000 лева за 2652 броя предпазни облекла за медици от цялата страна

22 Април 2020
Депутатът Делян Пеевски дари близо 220 000 лева за 2652 броя предпазни облекла за медици от цялата страна

Депутатът Делян Пеевски дари близо 220 000 лева, с които се осигуряват за медици от цялата страна 2652 броя предпазни облекла за борбата срещу коронавируса. Те включват 50 броя предпазни екипи за многократна употреба за пловдивската УМБАЛ "Свети Георги“, плюс още 115 на Областния кризисен щаб. За многопрофилната болница във Видин народният представител от ДПС дарява 450 PCR теста за установяване на COVID-19.

50 броя предпазни екипи от най-висок клас за многократна употреба бяха доставени на УМБАЛ „Свети Георги“ и още 115 на Областния кризисен щаб, който ще ги разпредели по останалите пловдивски болници, които вече приемат пациенти със съмнения за COVID-19. Дарението е от фирма на депутата Делян Пеевски. Това съобщиха изпълнителният директор на университетската болница проф. Карен Джамбазов и областният управител и председател на щаба Дани Каназирева.
 
Гащеризоните са водонепроницаеми, направени от cпeциaлнa PTFE мeмбрaнa, наподобяваща човешката кожа. Те са леки, не предизвикват алергични реакции, позволяват на кожата да диша и предотвратяват запарване.
 
"За пореден път изказваме благодарност на всички дарители - фирми и физически лица, които помагат за това медиците на първа линия, пряко ангажирани с лечението и обслужването на пациенти с COVID-19, да бъдат обезпечени с нужните защитни средства.  Областният кризисен щаб разпределя всички дарения, които получава, според нуждите на здравните заведения в Пловдив и областта“, заявиха проф. Джамбазов и областният управител.

Снимка: Монитор

000 делян пеевски дари страна лева депутатът близо 220 2652 броя предпазни облекла медици цялата
Сподели
Свързани новини