Wishlist
Начало / Новини / Делян Пеевски дари 172 000 лева за 2-годишната Йордана, родена с проксимален бедрен дефицит

Делян Пеевски дари 172 000 лева за 2-годишната Йордана, родена с проксимален бедрен дефицит

29 Май 2020
Делян Пеевски дари 172 000 лева за 2-годишната Йордана, родена с проксимален бедрен дефицит

172 000 лева дарение от Делян Пеевски дава възможност за 2-годишната Йордана да продължи с втори етап на нейното лечение. Тя е родена с проксимален бедрен дефицит, изразяващ се с прогресивно скъсяване на бедрената кост. Семейството на момиченцето бе събрало 145 000 лева от нужните 317 000, но със сумата, дарена от Пеевски операцията вече е възможна и ще бъде направена в САЩ.

Първата е преминала успешно. При нея е коригирана деформацията и е направена реконструкция на бедрената кост. SUPERhip процедурата е извършена в институт „Saint Mary“ във Флорида. Сега предстои втора операция, с която десният крак на Йордана ще бъде удължен, за да може да се изравни с левия.

„Най-големият ни страх беше, че няма да успеем да довършим лечението и усилията ни досега да са напразни“, каза пред Нова майката на момиченцето. „В последните дни постъпи едно голямо дарение за Йордана от г-н Делян Пеевски, на когото искам да поднеса най.-искрените си благодарности за жеста, който направи за нас. Искам да благодаря на всички, които се отзоваха и не останаха безразлични към изпитанието, на което ни е подложила съдбата“.

000 делян пеевски дари родена 172 лева 2-годишната йордана проксимален бедрен дефицит
Сподели
Свързани новини