Wishlist
Начало / Новини / Делян Пеевски дари още 200 000 лв. на ВМА за допълнително възнаграждение на медицинския екип

Делян Пеевски дари още 200 000 лв. на ВМА за допълнително възнаграждение на медицинския екип

02 Април 2020
Делян Пеевски дари още 200 000 лв. на ВМА за допълнително възнаграждение на медицинския екип

Неправителствената организация „Лъчезар Цоцорков“ с дарение от 300 хиляди лева. Съвместно с болница „Уни Хоспитал“ – Панагюрище, те осигуряват лични предпазни средства, експресни тестове и пари. 5000 теста ще бъдат предоставени на Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването. Още толкова ще бъдат разпределени по лечебните заведения в страната.

Делян Пеевски също продължава с даренията си -  още 200 000 лв. се предоставят на ВМА за допълнително възнаграждение на медицинския екип. Те ще бъдат разпределени между 48 доктори, медицински сестри и санитари, които са на първа линия в борбата с COVID- 19

300 000 лв. до момента станаха даренията на прокурори, следователи и съдебни служители за болниците в страната. Само за последните три дни са събрани нови 80 000 лв.

100 000 лева дарява Пощенска банка на „Майчин дом“ в подкрепа на борбата с COVID-19. Средствата са предоставени за закупуване на предпазни облекла, висококачествени предпазни маски, дезинфектанти и други медицински консумативи, необходими за предпазване на медицинските екипите на лечебното заведение.

БСП ще закупи лаптопи на стойност 20 000 лева. Социалистите ще дарят техниката на деца на бедни семейства, които остават извън системата на електронното образование.

„Тимбарк България", производител на минерална вода във Велинград, дарява 20 000 лева на МБАЛ Велинград за закупуването на медицинска апаратура и минерална вода на стойност 20 000 лева на кризисния щаб на град Пловдив.

Строително-инвестиционната група "Тобо Груп" се включва в дарителската кампания на Министерството на здравеопазването с 15 000 лева за борбата с коронавируса – парите ще бъдат разпределени спрямо нуждите на отделните лечебни заведения в страната.

140 карти с по 100 литра гориво дарява „Лукойл-България“ за 28 болници в цялата страна. Всяко от лечебните заведения получи по пет карти, с условие те да бъдат ползвани от линейките на съответните болници.

5000 контейнера за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци дарява „Пиринпласт” АД , на болници в страната.

А народните представители от ГЕРБ обявиха, че ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса и за ограничаване на социалните и икономически щети.


*Снимка: Канал 3

още 000 делян пеевски дари вма 200 допълнително възнаграждение медицинския екип
Сподели
Свързани новини