Wishlist
Начало / Новини / Дарт Вейдър e по-жесток от всякога в нов сериал

Дарт Вейдър e по-жесток от всякога в нов сериал

09 Юни 2022
Дарт Вейдър e по-жесток от всякога в нов сериал


Сериалът "Оби-Уан Кеноби" на Disney+ е един от най-вълнуващите проекти по "Междузвезднивойни" от години насам. Това до голяма степен е свързано със завръщането на Юън Макгрегър в ролята на титулярния джедай, за да свърже героя му след "Отмъщението на ситите" с овехтялата и състарена версия, изиграна от Алек Гинес в "Нова надежда". Но голяма част е свързано и със завръщането на Дарт Вейдър, изигран от Хейдън Кристенсен, за първи път от десетилетия и, както се оказва, озвучен от култовия Джеймс Ърл Джоунс. Третият епизод на "Оби-Уан Кеноби" върна по ужасяващ и жесток начин падналия Анакин Скайуокър, но сценарист на сериала разкри, че първоначално е щял да бъде много по-страшен.

В интервю за „Vanity Fair“ сценаристът на "Оби-Уан Кеноби" ДжобиХаролд заяви, че изобразяването на Дарт Вейдър в сериала е било силно вдъхновено от появата на героя в "Rogue One" от 2016 г. В кулминацията на този филм Дарт Вейдър се появява от сенките и безмилостно разкъсва бунтовнически войник, демонстрирайки сурова бруталност, която помогна да се върне първоначалният плашещ образ на героя. Харолд казва, че Оби-Уан Кеноби първоначално е трябвало да отиде по-далеч: „От гледна точка на Вейдър, всички живеем със спомена за края на „Rogue One“ и колко ефективен беше той. Беше много удовлетворяващо да видим как Вейдър най-накрая се развихря в подобна поредица, така че искахме да се опитаме да го надминем, ако можехме. В един момент беше много по-екстремно“.

В третия епизод на сериала ситският лорд обикаля по улиците на малък град, преследвайки Оби-Уан Кеноби, като привидно убива случайно жители на града. Изглежда, че Дарт Вейдър използва същата техника за лов на джедаи, която поддържа Великият инквизитор (Рупърт Френд) в първия епизод, а именно просто да причинява колкото се може повече болка и мъчения на невинни хора, за да накара джедаите да излязат от скривалищата си, за да ги защитят.

нов сериал всякога дарт вейдър по-жесток
Сподели
Свързани новини