Wishlist
Начало / Новини / Celine Dion е била със счупени ребра заради диагнозата си

Celine Dion е била със счупени ребра заради диагнозата си

10 Юни 2024
Celine Dion е била със счупени ребра заради диагнозата си

Celine Dion каза, че синдромът на скованият човек, от който страда, е причинил мускулни спазми, които са счупили ребрата ѝ.

Канадската поп икона потвърди, че е била диагностицирана със заболяването през 2022 г. и сега даде първото си телевизионно интервю по темата за NBC News.

"По едно време бях със счупени ребра, защото понякога спазмите бяха много тежки", сподели певицата. 

Тя каза още, че спазмите в гърлото ѝ се усещали така сякаш "някой те души, сякаш някой ти натиска ларинкса".

"Спазмите може да са в коремната област, в гръбначния стълб, в ребрата", добави Celine и обясни, че ръцете ѝ били схванати до степен в която не е можела да ги разтвори.

Документален филм за певицата, озаглавен "I Am: Celine Dion", ще бъде пуснат в Amazon Prime Video на 25 юни.

Той включва кадри от нейното видео изявление, публикувано през декември 2022 г., което разкрива, че тя е диагностицирана с разстройството. Към края на трейлъра Dion говори през сълзи: „Много ми липсва. Хората, липсват ми. Ако не мога да бягам, ще ходя. Ако не мога да ходя, ще пълзя.”

Синдромът на скования човек е рядко автоимунно неврологично заболяване, което засяга 1 на милион души. Заболяването засяга мозъка и гръбначния мозък и причинява мускулна скованост, проблеми с позата и болезнени спазми.

Последната публична изява на Dion беше на наградите "Грами" през 2024 г., където тя връчи наградата за албум на годината на Taylor Swift.

болест celine dion
Сподели
Свързани новини