Wishlist
Начало / Новини / България участва в специалното шоу за Евровизия „Europe Shine A Light” - тази вечер от 22 часа

България участва в специалното шоу за Евровизия „Europe Shine A Light” - тази вечер от 22 часа

16 Май 2020
България участва в специалното шоу за Евровизия „Europe Shine A Light” - тази вечер от 22 часа

Тази вечер ще се проведе специалното шоу за Евровизия „Europe Shine А Light“, което ще бъде излъчено на живо от Нидерландия в ефира на БНТ 1 от 22 часа. В телевизионната програма, която няма да има конкурсен характер, ще вземе участие и представителя на България на Евровизия Виктория. 

Специалното шоу ще представи песните и артистите от отменената Евровизия 2020 в Ротердам. Всеки от тях ще поздрави зрителите от дома си, а всички заедно ще изпълнят песента победител от Евровизия 1997 „Love Shine A Light” на популярната група Katrina and The Waves. В шоуто ще вземат участие и едни от най-големите звезди на конкурса, сред които са победителите от Евровизия - Нета от Израел, Монс Зелмерльов от Швеция, Мария Шерифович от Сърбия и Дънкан Лорънс от Нидерландия. 

Видео представяне на „Europe Shine А Light“,  което включва и част от изпълнението на Виктория на  „Love Shine A Light”: Шоуто на Евровизия „Europe Shine А Light“, което цели да обедини зрителите пред екрана и се очаква да има над 200 милиона зрители, ще бъде излъчено в ефира на още 46 телевизии в цяла Европа и Австралия. 

Виктория, която трябваше да представи България в Ротердам с песента “Tears Getting Sober”, ще бъде българският артист на конкурса и през 2021 година. Тазгодишното издание на шоуто беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на най-голямата музикална надпревара в света.

Радио и телевизия The Voice се присъединиха към кампанията "Седмица на Евровизия", целяща да популяризира най-престижния песенен конкурс на Стария конетинет. За тази цел направихме класация "Eurovision Top10 of The Decade by The Voice", която ще подреди 10 от най-обичаните хитове, достигнали до топ 3 за последните 10 години. За нея може да гласуваш тук, а финалните резултати може да гледаш и слушаш на 25 май от 19:00 часа само по радио и телевизия The Voice.

Днес е последният ден, в който българските зрители могат да се включат и в анкетата на БНТ и да да изберат любимата си песен от Евровизия 2020. Те могат да гласуват за своя фаворит на уеб сайта, както и чрез мобилното приложение на телевизията. 

вечер евровизия българия shine light тази шоу часа участва специалното europe
Сподели
Свързани новини