Wishlist
Начало / Новини / Burna Boy издаде сингъла "Higher"

Burna Boy издаде сингъла "Higher"

08 Юли 2024
Burna Boy издаде сингъла "Higher"

Носителят на награда „Грами“Burna Boy, издаде „Higher“ –  нова вдъхновяваща песен, посветена на родния му град Порт Харкорт, Нигерия, която излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България. Това издание е особено специално, тъй като върви ръка за ръка с неговия текущ проект „Project PROTECT“ –  важна инициатива, която той стартира за предоставяне на финансова, медицинска и правна помощ на общности, засегнати от системно насилие и бедност.

Музикалният видеоклип към „Higher“, документира емоционалното завръщане на Burna Boy в Порт Харкорт, където той участва в дейности за издигане на общността. Видеото, режисирано от Burna Boy и Asurf, улавя моменти от посещението му в дома му от детството и местните села, където той, заедно с доброволци от „Project PROTECT“ и „The R.E.A.C.H.“, раздава основни продукти. Това сътрудничество също подчертава техните съвместни образователни и здравни инициативи, включително значителен принос към учебната болница на Университета в Порт Харкорт.

“The R.E.A.C.H.” (Reach Every Available Communal Household) и “Project PROTECT” изиграха важна роля за прилагането на устойчиви решения, които подобряват качеството на живот в над 21 общности, засягайки пряко повече от 11 000 живота. Това видео не само демонстрира филантропските усилия на Burna Boy, но също така вдъхновява по-високо ниво на мислене и безкористни действия в общността.

След това издание Burna Boy ще продължи аплодираното си турне "I Told Them…Tour".  Изпълнителят направи забележително завръщане на Олимпийския стадион в Лондон и хедлайн сет на сцената „Пирамида“ на фестивала в Гластънбъри в Обединеното кралство.

Последните инициативи на Burna Boy подчертават ролята му не само на световна музикална икона, но и на отдаден активист. По-рано тази година Burna беше признат за един от най-влиятелните хора на TIME100, което отразява значителното му влияние и извън музикалната индустрия. Постоянното му участие в инициативи като „Project PROTECT“ и „The R.E.A.C.H.“ демонстрира неговата отдаденост да направи осезаема разлика в живота на много хора в Нигерия.

 The Voice – We Love Music!    

higher burna boy
Сподели
Свързани новини