Wishlist
Начало / Новини / Burna Boy с участие на церемонията по връчването на наградите "Грами"

Burna Boy с участие на церемонията по връчването на наградите "Грами"

24 Януари 2024
Burna Boy с участие на церемонията по връчването на наградите "Грами"

Световната суперзвезда, носител на наградата "Грами", Burna Boy отново пише история, като става първият афро-фюжън артист, който ще има изпълнение на церемонията по връчването на наградите "Грами". Значителното постижение е анонсирано по време на плейофната игра Chiefs/Bills. Може да видите неговото историческо представяне на 66-те годишни награди "Грами", неделя 4 февруари, които ще бъдат излъчени онлайн по CBS в 20:00 часа.

Burna Boy прави своето пето поредно завръщане под светлината на прожекторите на "Грами", като държи короната за най-номинирания африкански изпълнител тази година с общо четири номинации, включително: „Най-добро мелодично рап изпълнение“ за оглавяващия класацията „Sittin' on Top of the World“ с участието на 21 Savage, „Най-добър глобален музикален албум за неговия седми студиен албум „I Told Them…“, „Най-добро глобално музикално изпълнение за „Alone“, който е включен също в номинирания саундтрак „Black Panther: Wakanda Forever“ и новосъздаденото „Най-добро африканско музикално изпълнение за „City Boys.” Преди това Burna е бил номиниран десет пъти в хода на кариерата си и взе желания трофей на 63-те годишни награди "Грами" за „Най-добър глобален музикален албум“ за „Twice As Tall“.

Африканският изпълнител завърши миналата година с това, че е обявен за най-стриймвания африкански изпълнител в света на Apple Music през 2023 г. Той също така спечели титлата като най-стриймван изпълнител в YouTube, в Субсахарска Африка с над 2,5 милиарда стриймвания. Той отново влезе в историята с разпродаденото си шоу на стадион „Citi Field“ в Ню Йорк. Ставайки първият африкански изпълнител в историята, разпродал концерт на стадион в САЩ, нигерийският шоумен събра тълпа от повече от 40 000 фенове, включително знаменитости като Busta Rhymes, SZA, звездата от НБА Mo Bamba, NFL звездата Larry Ogunjobi и британския рапър Dave , които също се присъединиха към Burna на сцената за специално изпълнение на техния хит “Location”. Това сътворяващо история изпълнение скоро последва забележителното му представяне на стадион в Лондон, където той стана първият африканец, оглавил изпълнение на стадион в Обединеното кралство. Зрителите успяха да се насладят на това грандиозно шоу чрез ексклузивно стриймване на живо в Apple Music.

Burna Boy спечели многобройни номинации през 2023 г., включително за „Топ афробийт изпълнител“ на наградите Billboard 2023, заедно с четири номинации на наградите „The Soul Train“, включително най-добър R&B/соул мъжки изпълнител, „Албум на годината за I Told Them…“ и както на авторите на песни Ashford и Simpson, награда и „Най-добро сътрудничество“ за „Sittin' On Top of the World“ с участието на 21 Savage. Burna Boy спечели седем номинации на „BET Hip Hop Awards“ (Хип-хоп изпълнител на годината, Най-добър изпълнител на живо, Автор на песни на годината, Най-добро хип-хоп видео, Най-добро сътрудничество, Песен на годината и „Hustler Of The Year“) заедно с номинации на наградите BET (Международен изпълнител на годината, който той спечели, и Песен на годината), MTV EMAS (Най-добър афробийт, най-добър изпълнител на живо, най-добър африкански изпълнител), MTV VMA (Най-добър афробийт), а също така той ръководи в 2023 Headies номинации за награди, където той получи цели 10 номинации (включително африкански изпълнител на годината, най-добър афробийт албум, най-добър изпълнител мъж, песен на годината и други).

Burna може да бъде видян на изцяло новото му турне “I Told Them…Tour“, което включва съвсем нова продукция и сценографии и показва африканският изпълнител да изпълнява любими песни на феновете от своя албум №1 „I Told Them…“ . Турнето „I Told Them…Tour“ ще направи няколко спирки, включително в Хюстън, Вашингтон, Чикаго, Атланта, Берлин, Торонто, Монреал и др.

burna boy
Сподели
Свързани новини