Wishlist
David Guetta & Bebe Rexha
David Guetta & Bebe Rexha
I'm Good (Blue)
Плейлист Гледай Уебкам
Звук
Wishlist
Начало / Новини / Burna Boy издаде официален видеоклип към песента "Rollercoaster"

Burna Boy издаде официален видеоклип към песента "Rollercoaster"

28 Март 2023
Burna Boy издаде официален видеоклип към песента "Rollercoaster"

Световната суперзвезда, носител на награда „Грами“ –  Burna Boy, издаде официален видеоклип към „Rollercoaster“, с участието на латино изпълнителя, носител на награда „Грами“ – J Balvin. Любимата песен на феновете идва от успешния студиен албум на Burna –  „LOVE, DAMINI“.

След номинацията си за най-добро глобално музикално изпълнение на 65-тите годишни награди „Грами“, глобалният хит на Burna Boy „Last Last“ беше сертифициран с платинен сертификат от RIAA, превръщайки се в афробийт парчето, получило най-бързо златен и платинен сертификат в САЩ. В допълнение към номинацията за „Най-добър глобален музикален албум“ за шестия му студиен албум –  „Love, Damini“, който излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Musc за България, Burna направи впечатляващо изпълнение на хитовия сингъл по време на шоуто за полувремето на Мача на звездите на NBA  през 2023 г.

Създателят на „African Giant“ е обявен за специален гост на „Dreamville Music Festival“ с хедлайнери J.Cole, Drake и Usher. Той се подготвя за завръщане  на сцената на „Coachella“ следващия месец, преди да стане хедлайнер на „Afro Nation Miami“, както и да бъде сред водещите изпълнители на шоуто „UEFA Champions League Final“ през юни 2023 г. Burna също така ще изнася концерти в Оукланд, Далас и Лондон

В края на миналата година Burna участва в шоуто на Rihanna – „Savage x Fenty Vol. 4“, излъчвано ексклузивно по Amazon Prime, заедно с глобалните суперзвезди Anitta, Don Toliver и Maxwell. Той също така за първи път оглави класациите на радиостанциите с формат Urban с „“Last Last" “ и получи номинация за Американските музикални награди за 2022 г. в категорията „Любим афробийт изпълнител“.

Burna Boy продължава да достига нови висоти с шестия си студиен албум “LOVE, DAMINI”, който отбелязва най-успешния му дебют в САЩ до момента в „Billboard Top 200“, задържайки се на върха на класацията „U.S. Afrobeats Songs“ на „Billboard“ в течение на 8 седмици и продължавайки да се издига в радиостанциите с формат Rhythm. Албумът също така продължава да жъне успех в международен план, като се изкачва до второ място в Обединеното кралство и Холандия, превръщайки се в най-добре класиралия му се албум в тези територии, както и в албум #1 в Apple Music в 47 държави. „LOVE, DAMINI“ спечели наградата „Изборът на критиците“ на „The New York Times“, с допълнителни похвали от „Rolling Stone“, „Billboard“, „Vulture“, „Variety“ и много други.

burna boy
Сподели
Свързани новини