Wishlist
Начало / Новини / Благотворителен концерт събра близо 8 милиона долара

Благотворителен концерт събра близо 8 милиона долара

02 Април 2020
Благотворителен концерт събра близо 8 милиона долара

Благотворителният концерт с участието на музикални звезди, които пяха от домовете си, събра близо 8 милиона долара в полза на две организации, подпомагащи борбата срещу коронавируса и американците, сблъскали се с икономически проблеми заради здравната криза, съобщиха спонсорите на събитието.

В шоуто се включиха изпълнители като Billie Eilish, Backstreet Boys, Lizzo, Alicia Keys, Mariah Carey и Lady Gaga, заснели участието си на смартфони, домашни камери или онлайн платформи.

Британският певец Elton John се изяви като водещ на концерта от кухнята си.

Едночасовото шоу, излъчено по американска телевизия без реклами, е най-голямата съвместна проява по време на пандемията от коронавируса, целяща да повдигне духа на хората, да набере средства за бойците от първа линия и да напомни на американците да мият ръцете си и да спазват дистанция.

От медията отчитат, че проявата е проследена от 8,7 милиона телевизионни зрители. Между изпълненията лекари, сестри, шофьори на камиони и служители в магазини разказваха кратки лични истории, докато милиони американци спазват препоръката да си стоят у дома заради пандемията.

Снимка: Instagram

милиона концерт долара събра близо благотворителен
Сподели
Свързани новини