Wishlist
Начало / Новини / Bille Eilish и Dua Lipa ще пеят на наградите "Грами"

Bille Eilish и Dua Lipa ще пеят на наградите "Грами"

17 Януари 2024
Bille Eilish и Dua Lipa ще пеят на наградите "Грами"

Bille Eilish и Dua Lipa бяха обявени като изпълнителките на тазгодишните награди "Грами".

Двете звезди, както и Olivia Rodrigo, бяха обявени като първите изпълнители на церемонията за 2024 година, която ще се проведе на арена Crypto.com в Лос Анджелис на 4 февруари.

И трите музикантки са номинирани за награди. Billie има шест номинации, сред които "Запис на годината", "Песен на годината" и "Най-добра песен написана за визуални медии" за песента "What Was I Made For?", част от саундтрака на филма "Барби".

Междувременно Olivia също има шест номинации, включително за "Най-добър албум на годината" и "Най-добро поп солово изпълнение" за песента "Vampire".

Хитът на Dua, "Dance The Night", който също е част от саундтрака на "Барби", има две номинации - "Песен на годината" и и "Най-добра песен написана за визуални медии".

"Dance The Night" и "What Was I Made For?" бяха сред номинирани за "Най-добра оригинална песен" на наградите "Златен глобус", като стутуетката грабнаха Billie и нейният брат и музикален партньор Finneas. Миналата неделя обаче песента загуби срещу "I'm Just Ken" на Critics Choice Awards.

За четвърта поредна година водещ наградите "Грами" ще бъде Trevor Noah.

bille eilish
Сподели
Свързани новини