Wishlist
Начало / Новини / Apple представи iPhone 12 с 5G

Apple представи iPhone 12 с 5G

14 Октомври 2020
Apple представи iPhone 12 с 5G
Apple представи iPhone 12, в четири нови модела. Те включват: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max. Всички са с 5G мрежиВсички модели са с дизайн, който напомня на iPad Pro. Корпусите на устройствата са покрити с Gorilla Glass, което е в нова, по-здрава версия,наричат го още "керамичен щит". Според Apple това е най-здравото стъкло правено за смартфон някога!
Другото общо между различните модели е процесора. Той е A14 Bionic, като на новите модели iPad, които бяха представени миналия месец. Също така устройствата идват без слушалки и зарядно, които вече ще се купуват отделно, което е доста странно честно казано. В комплекта обаче ще има преходник от Lighning порта на iPhone към USB-C.

Гамата започва със "стандартния" iPhone 12. Той е с 6,1-инчов дисплей, докато iPhone 12 mini предлага 5,4-инчов панел. И двата дисплея са Super Retina XDR. Копусът на двете устройства е за защита от вода и прах.
Тези модели използват двойна камера с два сензора по 12МР всеки. Поддържат и нощен режим на снимане. Новите iPhone-и могат да заснемат и HDR видео с Dolby Vision. Телефоните ще се предлагат в 64GB, 128GB и 256GB . Устройствата поддържат и функцията MagSafe, която позволява лесно закачане на аксесоари чрез магнит.

iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max надграждат всичко това с още новости и технологии. Двата модела са съответно с 6,1- и 6,7-инчови дисплеи. iPhone 12 Pro има тройна камера, отново с три 12МР сензора, включително един с 2,5-кратно оптично увеличение. При iPhone 12 Pro Max увеличението е 5х. И двата модела предлагат и LiDAR сензор за по-точно фокусиране и подобрения на възможностите на приложенията с добавена реалност.

И четирите модела предлагат 5G, като Apple вижда това като начало на нова ера за iPhone. Мобилните мрежи от пето поколение ще предложат значително по-високи скорости и iPhone иска да е годен за използването на 5G.

Очаква се след като Apple подкрепя 5G, то тази мрежа да навлезе още по-бързо. iPhone 12 и iPhone 12 Pro излизат на пазара още този месец, докато Mini и Pro Max ще са налични през ноември.

Снимка : Instagram
представи apple iphone
Сподели
Свързани новини