Wishlist
Начало / Новини / Американските законодатели призовават за действия след спора с билетите за Taylor Swift

Американските законодатели призовават за действия след спора с билетите за Taylor Swift

17 Ноември 2022
Американските законодатели призовават за действия след спора с билетите за Taylor Swift

Главният прокурор на щата Тенеси Johnathan Skrmetti започна разследване срещу Ticketmaster, след като множество фенове на Taylor Swift се оплакаха, че имат проблеми със закупуването на билети за предстоящото турне на звездата.

Предварителната продажба стартира във вторник, като впоследствие феновете споделиха, че чакат твърде дълго в сайта, който също така е прекъсвал многократно. Според The Guardian билети са били препродадени в други сайтове за 22 700 долара.

Главният прокурор каза по време на пресконференция, че е загрижен за докладваните проблеми, но в момента няма да отправя обвинения.

„Получихме редица жалби и имаше значително отразяване в пресата, че процесът по продажба на билети не е протекъл гладко. Моята работа е да гарантирам, че законите за защита на потребителите в Тенеси се спазват.“

Прокурорът призна, че че Live Nation Entertainment доминира приблизително 70 процента от музикалната индустрия. 

“Винаги, когато има такава концентрация на пазарен дял, липсата на конкуренция не само повишава цените за потребителите, но и намалява качеството на продукта.“

Конгресменът David Cicilline каза:

„Дългото чакане в Ticketmaster и високите цени са напълно неприемливи, както се вижда от днешната продажба на билети за Taylor Swift, и това е симптом на по-голям проблем. Не е тайна, че Live Nation са неконтролирани монополисти.“

Миналия месец президентът на САЩ Joe Biden каза, че неговата администрация ще разгледа цените за билети на музикалните събития.

Ticketmaster вече е обект на правителствен мониторинг, мярка, която беше приложена, когато покупката на Live Nation беше одобрена.

Още през януари Live Nation и Ticketmaster бяха съдени за предполагаемо нарушаване на антитръстовите закони, като ищците твърдяха, че компаниите са участвали в „хищническо“ поведение, за да монополизират пазара за билети за концерти.

Сподели
Свързани новини