Wishlist
Начало / Новини / Ticketmaster смятат, че кибератака е причинила проблема с билетите за Taylor Swift

Ticketmaster смятат, че кибератака е причинила проблема с билетите за Taylor Swift

25 Януари 2023
Ticketmaster смятат, че кибератака е причинила проблема с билетите за Taylor Swift

Ticketmaster смятат, че кибератака е причинила проблемите около продажбата на билети за предстоящото турне на Taylor Swift.

Билетите за турнето бяха пуснати в продажба през ноември и хиляди фенове се оплакаха от прекъсване на уебсайта, надути цени и дълго време на изчакване. По-късно компанията за продажба на билети призна, че са се сблъскали с "безпрецедентно търсене" и отмениха продажбата на билети.

Феновете на Swift организираха свои собствени кампании срещу Ticketmaster. Заведен е и колективен иск срещу Ticketmaster, като ищците обвиняват компанията в нарушаване на два закона.

Вчера антитръстовият панел, подкрепен от Сената, започна изслушване относно липсата на конкуренция в индустрията за продажба на билети.

Както съобщава BBC News, Joe Berchtold – президентът на компанията майка на Live Nation – каза в изявление преди изслушването, че от продажбата са извлечени „ценни уроци“.

Berchtold се извини "на разочарованите фенове, както и на г-жа Swift" и добави "Като се върнем назад, има няколко неща, които можехме да направим по-добре".

Обяснявайки ситуацията, той каза:

"Знаехме, че ботовете ще атакуват... и планирахме съответно. След това бяхме засегнати от три пъти повече трафик от ботове, отколкото някога сме имали. Въпреки че ботовете не успяха да проникнат в нашите системи или да получат билети, атаката ни наложи да забавим и дори да поставим на пауза нашите продажби. Това доведе до ужасно изживяване на потребителите, за което дълбоко съжаляваме."

Освен че американските законодатели призовават за разследване на компанията, двама американски сенатори призоваха Федералната търговска комисия (FTC) да отговори за „стъпките“, които предприема за „борба с ботове на пазара на онлайн билети“.

Миналия месец Ticketmaster каза, че все още има 170 000 билета за турнето, след като общата продажба беше отменена. Според Billboard, Ticketmaster е разпространил останалите билети през следващите четири седмици чрез Ticketstoday.

Северноамериканският етап от турнето „Eras“ на Swift ще започне в Глендейл, Аризона следващия март, ще продължи до август с общо 52 концерта. Специални гости по време на турнето ще бъдат Paramore, beabadoobee, Phoebe Bridgers, Girl In Red, MUNA, Haim и др.

taylor swift
Сподели
Свързани новини