Wishlist
Начало / Новини / Зов за помощ: Млада майка на две деца се бори с тежко онкологично заболяване

Зов за помощ: Млада майка на две деца се бори с тежко онкологично заболяване

23 Април 2024
Зов за помощ: Млада майка на две деца се бори с тежко онкологично заболяване

Всеки, който има желание и възможност да помогне на жената, може да го направи на дарителската сметка по-долу

Млада майка на две деца има нужда от помощ, за да бъде излекувана от тежко онкологично заболяване. В момента Полина Антова се намира в турска болница, където се опитват да овладеят състоянието ѝ.
 
250 хиляди лева е сумата, която трябва да покрие престоя ѝ там и необходимите изследвания за назначаване на терапия.

Преди повече от десет години Поли започва работа като помощник-възпитател в една от детските градини на Своге. И е на път да изпълни мечтата си. "Тя хареса професията на учителя. За много кратко време завърши бакалавър и магистър по педагогика и се върна като учител. Изключително майчински гледа на работата си", разказва работодателят на Поли Невена Петрова. 

По същото време започва и историята им с Десислав. Докато следва, на бял свят се появяват първо Дани, после и Вики. Така Поли вече си има всичко. Не след дълго обаче семейната радост е помрачена от диагнозата рак.

"На децата казваме, че мама е болна. Чуват се на видеовръзка, виждат я. Тя пред тях успява да се държи, засега", казва Десислав Соколов. 

"Всичко започва след раждането на нейното второ детенце. Остана част от плацентата в нея – трябваше да се кюретира бързо. Започнаха да се появяват ранички в матката, на една цитонамазка се показаха атопични клетки. И се оказва карцином на матката", посочи приятелката на Поли Симона Гацова. 

"Един от докторите казва, че е прекалено млада да маха всичко, да я осакатява толкава млада. Преценява да се изреже до здраво този карцином. След като отиде и на друг преглед казаха, че положението вече не е добре. И направиха спешна операция за яйчници, матка", допълни тя. 

След дълго лутане и смяна на доктори и болници, от няколко дни Поли се намира по спешност в турска клиника, където се борят да се справят с инфекция след интервенцията. А след това и да бъде назначено лечение. Семейството има нужда от непосилна сума - 250 хиляди лева, без дори да знаят още колко ще струва, за да получи Поли шанса си за живот.

"Ако Поли гледа този репортаж, искам да ѝ кажа, че целият град е с нея. Защото е много важно в една такава ситуация – далече от тук, в Турция, самичка, болна. Просто да знае, че тука има едни 10-20 хиляди човека, които ѝ стискат палци да оздравее", посочи Цветослава Петкова. 

Близките на Поли призовават за съпричастност. И не спират да я чакат. 

Всеки, който има желание и възможност да помогне на жената, може да го направи на дарителската сметка по-долу.

Банка: Алианц Банк България

Получател: Фондация Павел Андреев

IBAN: BG74BUIN95611000706952

BIC: BUINBGSF

Основание: Дарение за Полина Георгиева Антова

Репортер: Алис Дамянова

 

Сподели
Свързани новини